Pravá ruská Soljanka

Tomáš
Průměrné hodnocení:
Vaše hodnocení:
Počet porcí: 5
Příprava: 15 minut
Vaření: 220 minut
Polévka s masem a olivami. Ideální se zakysanou smetanou.

Složení porce

hodnoty jsou pouze orientační
energie
1696 KJ
bílkovina
41 g
tuky
21 g
nasycené mastné kyseliny
11 g
sacharidy
10 g
mononenasycené mastné kyseliny
8 g
cukry
2 g
vláknina
1 g
draslík
640 mg
fosfor
439 mg
vápník
365 mg
hořčík
198 mg
cholesterol
149 mg
sodík
103 mg
železo
15 mg
měď
14 mg
zinek
6 mg
mangan
5 mg

Ingredience

  • 800 g hovězí kližky
  • 3 rajčata
  • 4 bobkové listy
  • 6 kuliček nového koření
  • 2 okurky (slané)
  • 10 kuliček celého pepře
  • špetka soli
  • 1 cibule
  • 50 g rajčatového pyré
  • 2 lžíce másla
  • 12 zelených oliv
  • 150 ml zakysané smetany
  • 1 citron
  • 4 snítky kopru

Postup:

  1. Maso očistíme. Vložíme do hrnce s 2 - 2,5 litru vody. Přidáme bobkový list, potom nové koření a pepř. Osolíme.
  2. Přivedeme k varu a táhneme - přibližně 3 hodiny.
  3. Když je maso měkké, vyjmeme jej. Maso necháme vychladnout, vychladnutí jej nakrájíme na nudličky.
  4. Rajčata nařízneme do kříže. Vaříme cca 2 minuty. Poté je vyjmeme a vložíme do studené vody.
  5. Rajčata oloupeme, nakrájíme je na plátky.
  6. V hrnci zpěníme na másle nadrobno nakrájenou cibuli. Vmícháme rajčatové pyré.
  7. Osmahneme.
  8. Přilijeme scezený vývar z masa. Přivedeme k varu. Přidáme nakrájené okurky - přilijeme i trochu nálevu z okurek.
  9. Přidáme nakrájené olivy.
  10. Vložíme maso a táhneme přibližně 15 minut.
  11. Podáváme s trochou zakysané smetany, ozdobíme plátky citronu.

Ohodnoťte recept

Chutnalo vám?

Další zajímavá videa

DALŠÍ RECEPTY

Storno
Přidat
Copyright © 2017-2020 www.sikovnykuchar.cz Všechna práva vyhrazena.