Nejlepší pečené brambory

Mišula
Vaše hodnocení:
Počet porcí: 4
Příprava: 10 minut
Vaření: 45 minut
Nejlepší pečené brambory - jednoduché, s máslem a česnekem a prostě vynikající

Složení porce

hodnoty jsou pouze orientační
energie
2828 KJ
sacharidy
54 g
tuky
49 g
nasycené mastné kyseliny
24 g
mononenasycené mastné kyseliny
13 g
polynenasycené mastné kyseliny
4 g
bílkovina
4 g
vláknina
3 g
draslík
1,926 g
trans mastné kyseliny
1 g
fosfor
326 mg
cholesterol
120 mg
hořčík
103 mg
vápník
85 mg
sodík
38 mg
železo
4 mg
zinek
2 mg
mangan
1 mg

Ingredience

  • 1 kg brambor
  • 6 stroužků česneku
  • 200 g másla
  • Sůl
  • olej
  1. Nové brambory s jemnou šlupkou si omyjeme.
  2. Musíme je pořádně osušit.
  3. Na plech si dáme 3 lžíce oleje a brambory nakrájíme na větší kousky a osolíme.
  4. Troubu si předehřejeme na 220° a dáme péct cca 45 minut.
  5. Vždy po 10 minutách je promícháme.
  6. Když budou brambory hotové a krásně opečené, tak si v kastrůlku rozpustíme máslo, do kterého prolisujeme česnek.
  7. Brambory dáme na talíř a zalejeme česnekovým máslem.

Velmi dobré jsou když si je vidličkou rozmačkáme a smícháme s máslem. Hrníček mléka k tomu chutná výborně. Je to velmi jednoduchý a dobrý recept. Jsou super samotné. Ale určitě je možné tyto brambory podávat jako přílohu : například k masům. Dobrou chuť.


Ohodnoťte recept

Chutnalo vám?

Další zajímavá videa

DALŠÍ RECEPTY

Storno
Přidat
Copyright © 2017-2020 www.sikovnykuchar.cz Všechna práva vyhrazena.