Nejlepší pečené brambory
MišulaSložení porce
hodnoty jsou pouze orientační
- energie
- 2828 KJ
- sacharidy
- 54 g
- tuky
- 49 g
- nasycené mastné kyseliny
- 24 g
- mononenasycené mastné kyseliny
- 13 g
- polynenasycené mastné kyseliny
- 4 g
- bílkovina
- 4 g
- vláknina
- 3 g
- draslík
- 1,926 g
- trans mastné kyseliny
- 1 g
- fosfor
- 326 mg
- cholesterol
- 120 mg
- hořčík
- 103 mg
- vápník
- 85 mg
- sodík
- 38 mg
- železo
- 4 mg
- zinek
- 2 mg
- mangan
- 1 mg
Ingredience
- 1 kg brambor
- 6 stroužků česneku
- 200 g másla
- Sůl
- olej
- Nové brambory s jemnou šlupkou si omyjeme.
- Musíme je pořádně osušit.
- Na plech si dáme 3 lžíce oleje a brambory nakrájíme na větší kousky a osolíme.
- Troubu si předehřejeme na 220° a dáme péct cca 45 minut.
- Vždy po 10 minutách je promícháme.
- Když budou brambory hotové a krásně opečené, tak si v kastrůlku rozpustíme máslo, do kterého prolisujeme česnek.
- Brambory dáme na talíř a zalejeme česnekovým máslem.
Velmi dobré jsou když si je vidličkou rozmačkáme a smícháme s máslem. Hrníček mléka k tomu chutná výborně. Je to velmi jednoduchý a dobrý recept. Jsou super samotné. Ale určitě je možné tyto brambory podávat jako přílohu : například k masům. Dobrou chuť.
Ohodnoťte recept
Chutnalo vám?
DALŠÍ RECEPTY
Gnocchi alľ Amatriciana
Holandská omáčka
Tournedo rossini
Lilky zapečené s domácím rajčatovým pestem
Vyžadován uživatelský účet
Musíte být přihlášen pro použití této funkce. Prosím přihlašte se.
Děkujeme za Váš komentář
Abychom mohli váš komentář zobrazit ostatním, potřebujeme o Vás vědět více informací.
Stačí se jednoduše přihlásit pomocí vašeho Facebooku nebo si založit účet u nás.
Zabere to jen chvilku.
Recept byl přidán mezi vaše oblíbené
Nezapomněli jste se přihlásit? Můžete to udělat buď přes Facebook, nebo si založte
účet u nás. Nebojte, zabere to jen chvilku. Ke svým oblíbeným receptům
se pak dostanete kdykoliv a kdekoliv.