Opilé hovězí na zelenině s rýží

Miška
Vaše hodnocení:
Počet porcí: 4
Příprava: 10 minut
Vaření: 80 minut
Opilé hovězí na zelenině s rýží - zeleninu můžeme nechat , nebo propasírovat

Složení porce

hodnoty jsou pouze orientační
energie
3119 KJ
tuky
43 g
bílkovina
33 g
sacharidy
33 g
polynenasycené mastné kyseliny
7 g
cukry
2 g
vláknina
1 g
nasycené mastné kyseliny
1 g
draslík
502 mg
fosfor
138 mg
vápník
49 mg
hořčík
30 mg
sodík
16 mg
zinek
1 mg
železo
1 mg

Ingredience

  • 600 g hovězí zadní
  • 2 mrkve
  • 1 petržel
  • 2 cibule
  • 3 stroužky česneku
  • 2 bujon
  • 0,5 l červeného vína
  • 100 ml oleje
  • 400 g rýže (4 sáčky)

Postup:

  1. Na přípravu téhle omáčku potřebujeme jen málo surovin.
  2. Do rozpáleného hrnce nalijeme olej. Přidáme na drobno nakrájenou cibuli a smažíme skoro do hněda.
  3. Po cca 10 minutách přidáme zeleninu a dusíme.
  4. Přidáme na malé kostky maso. Maso z prudka orestujeme, aby se zatáhlo. Přidáme víno.
  5. Přidáme vodu a bujon. Přidáme česnek, vše vaříme 1-1,5 podle velikosti masa.
  6. Poté maso vyndáme.
  7. Zeleninu propasírujeme.
  8. Do hotové omáčky vložíme zpět maso.
  9. Nezahušťujeme moukou, stačí ta zelenina.
  10. Jako přílohu jsem zvolila rýži.

Ohodnoťte recept

Chutnalo vám?

Další zajímavá videa

DALŠÍ RECEPTY

Storno
Přidat
Copyright © 2017-2020 www.sikovnykuchar.cz Všechna práva vyhrazena.