Opilé hovězí na zelenině s rýží
MiškaSložení porce
hodnoty jsou pouze orientační
- energie
- 3119 KJ
- tuky
- 43 g
- bílkovina
- 33 g
- sacharidy
- 33 g
- polynenasycené mastné kyseliny
- 7 g
- cukry
- 2 g
- vláknina
- 1 g
- nasycené mastné kyseliny
- 1 g
- draslík
- 502 mg
- fosfor
- 138 mg
- vápník
- 49 mg
- hořčík
- 30 mg
- sodík
- 16 mg
- zinek
- 1 mg
- železo
- 1 mg
Ingredience
- 600 g hovězí zadní
- 2 mrkve
- 1 petržel
- 2 cibule
- 3 stroužky česneku
- 2 bujon
- 0,5 l červeného vína
- 100 ml oleje
- 400 g rýže (4 sáčky)
Postup:
- Na přípravu téhle omáčku potřebujeme jen málo surovin.
- Do rozpáleného hrnce nalijeme olej. Přidáme na drobno nakrájenou cibuli a smažíme skoro do hněda.
- Po cca 10 minutách přidáme zeleninu a dusíme.
- Přidáme na malé kostky maso. Maso z prudka orestujeme, aby se zatáhlo. Přidáme víno.
- Přidáme vodu a bujon. Přidáme česnek, vše vaříme 1-1,5 podle velikosti masa.
- Poté maso vyndáme.
- Zeleninu propasírujeme.
- Do hotové omáčky vložíme zpět maso.
- Nezahušťujeme moukou, stačí ta zelenina.
- Jako přílohu jsem zvolila rýži.
Ohodnoťte recept
Chutnalo vám?
DALŠÍ RECEPTY
Vyžadován uživatelský účet
Musíte být přihlášen pro použití této funkce. Prosím přihlašte se.
Děkujeme za Váš komentář
Abychom mohli váš komentář zobrazit ostatním, potřebujeme o Vás vědět více informací.
Stačí se jednoduše přihlásit pomocí vašeho Facebooku nebo si založit účet u nás.
Zabere to jen chvilku.
Recept byl přidán mezi vaše oblíbené
Nezapomněli jste se přihlásit? Můžete to udělat buď přes Facebook, nebo si založte
účet u nás. Nebojte, zabere to jen chvilku. Ke svým oblíbeným receptům
se pak dostanete kdykoliv a kdekoliv.