Vepřové maso dušené na houbách

Peťula
Vaše hodnocení:
Počet porcí: 4
Vaření: 75 minut
Celkově: 75 minut
Kousky vepřového plecka dušené s houbami, jako přílohu jsem zvolila vařenou rýži

Složení porce

hodnoty jsou pouze orientační
energie
2815 KJ
tuky
43 g
bílkovina
41 g
vláknina
28 g
sacharidy
26 g
mononenasycené mastné kyseliny
9 g
nasycené mastné kyseliny
8 g
polynenasycené mastné kyseliny
2 g
lepek
1 g
cholesterol
98 mg
vápník
79 mg
fosfor
34 mg
draslík
27 mg
hořčík
24 mg
sodík
2 mg
železo
2 mg

Ingredience

  • 0,5 kg vepřového masa
  • 80 g sádla (nebo slunečnicového oleje)
  • 1 cibule
  • 200 g hub
  • Sůl
  • Pepř
  • Kmín
  • 2 lžíce hladké mouky

Postup:

  1. Vepřové maso nakrájíme na plátky a naklepeme. Plátky nakrájíme na kousky. Čím budou menší, tím dříve bude maso podušené do měkka.
  2. V kastrolu si rozehřejeme olej a do rozpáleného oleje vsypeme kousky masa. Promícháváme, aby se osmahly ze všech stran doběla.
  3. Do tuku hodíme cibuli a necháme zesklovatět. Přidáme houby nakrájené na kousky.
  4. Nezapomeneme maso posolit. Okořeníme také pepřem a kmínem.
  5. Maso podlijeme vodou a budeme jej dusit asi hodinu.
  6. Průběžně přiléváme vodu, pokud se vysmahla.
  7. Na závěr zahustíme směs hladkou moukou – moukou poprášíme, případně přilijeme ještě trochu vody, a hlavně důkladně promícháme, aby se nevytvořily hrudky.

Ohodnoťte recept

Chutnalo vám?

Další zajímavá videa

DALŠÍ RECEPTY

Storno
Přidat
Copyright © 2017-2020 www.sikovnykuchar.cz Všechna práva vyhrazena.