Bramboračka trošku jinak
MiškaSložení porce
hodnoty jsou pouze orientační
- energie
- 1103 KJ
- tuky
- 19 g
- sacharidy
- 14 g
- nasycené mastné kyseliny
- 10 g
- vláknina
- 6 g
- bílkovina
- 6 g
- mononenasycené mastné kyseliny
- 5 g
- cukry
- 3 g
- polynenasycené mastné kyseliny
- 1 g
- draslík
- 634 mg
- vápník
- 305 mg
- fosfor
- 213 mg
- hořčík
- 106 mg
- cholesterol
- 93 mg
- sodík
- 68 mg
- železo
- 7 mg
- mangan
- 2 mg
Ingredience
- 1 brokolice
- 1 květák
- 3 mrkve
- 3 brambory
- 2 petržele
- 1/2 celeru
- 6 kuliček pepře
- 20 g bujonu (masového)
- 2 vejce
- 125 g másla
Postup:
- V jednom velkém hrnci uvaříme rozdělaný květák a brokolici. Osolíme.
- Vařený květák i brokolici vyndáme z hrnce. Vodu si schováme.
- Mrkev, petržel a celer nakrájíme na malé kostičky.
- V jiném hrnci rozpustíme máslo. Přidáme nakrájenou zeleninu a orestujeme. Přidáme pepř a restujeme cca 10 min.
- Část zalijeme vodou s bujonem, nebo vývarem a část zalijeme vodou z vařené zeleniny. Přidáme oloupané a na kostičky nakrájené brambory. Vaříme do změknutí.
- Mezitím si nakrájíme brokolici a květák tak, že okrájíme jen růžičky.
- Po uvaření brambor vložíme květák i brokolici do polévky.
- Nakonec do polévky rozšleháme vejce. V případě nutnosti dosolíme.
Ohodnoťte recept
Chutnalo vám?
DALŠÍ RECEPTY
Čokoládové hvězdičky
Kalamáry s rajčatovou omáčkou s kapary
Pečené brokolicové korunky
Špaldové rybízové muffiny (vegan)
Vyžadován uživatelský účet
Musíte být přihlášen pro použití této funkce. Prosím přihlašte se.
Děkujeme za Váš komentář
Abychom mohli váš komentář zobrazit ostatním, potřebujeme o Vás vědět více informací.
Stačí se jednoduše přihlásit pomocí vašeho Facebooku nebo si založit účet u nás.
Zabere to jen chvilku.
Recept byl přidán mezi vaše oblíbené
Nezapomněli jste se přihlásit? Můžete to udělat buď přes Facebook, nebo si založte
účet u nás. Nebojte, zabere to jen chvilku. Ke svým oblíbeným receptům
se pak dostanete kdykoliv a kdekoliv.