Krevetové jednohubky

Jiřinka
Průměrné hodnocení:
Vaše hodnocení:
Počet porcí: 4
Příprava: 15 minut
Vaření: 10 minut
Krevetové jednohubky - něco na oslavu

Složení porce

hodnoty jsou pouze orientační
energie
326 KJ
bílkovina
12 g
sacharidy
9 g
tuky
2 g
vláknina
1 g
lepek
1 g
sůl
1 g
cukry
1 g
draslík
229 mg
fosfor
130 mg
sodík
111 mg
vápník
81 mg
cholesterol
59 mg
hořčík
46 mg
železo
2 mg
zinek
1 mg

Ingredience

  • 150 g krevet (mražené)
  • 10 g jarní cibulka (jedna cibulka i zelená část)
  • chilli paprička
  • 6 g česneku ( 1 stroužek )
  • 1 lžička olivového oleje
  • 70 g bagety
  • Tvarohová pomazánka

  • 100 g měkkého tvarohu
  • trocha pažitky
  • sůl
  • pepř
  1. Mražené krevety propláchneme studenou vodou (abychom odstranil led) a necháme povolit.
  2. Mezitím si na rozehřátý olej dáme nakrájenou cibulku, chilli dle chuti, stroužek česneku (celý, nebo rozkrojený napůl, abychom ho mohli vyndat).
  3. Chvíli orestujeme, aby se chutě propojili - cca 2 minutky - a vhodíme krevetky.
  4. Vodu, která ještě pustí z krevet, slijeme a restujeme, aby chytly narůžovělou barvu - cca 3 minutky.

Připravíme pomazánku

  1. Do tvarohu nasekáme pažitku, ochutíme solí, pepřem a pořádně promícháme.

  2. Nakrájíme bagetu nebo rohlík - rozhodnout se můžem pro celozrné, tmavé nebo bílé pečivo.
  3. Namažeme tvarohovou pomazánkou a položíme krevetu i s cibulkou a chilli papričkou. Česnek nedáváme.
  4. Pak už jenom otevřeme dobré víno a můžeme oslavovat. Tak Vše nejlepší a dobrou chuť.

Ohodnoťte recept

Chutnalo vám?

Další zajímavá videa

DALŠÍ RECEPTY

Storno
Přidat
Copyright © 2017-2020 www.sikovnykuchar.cz Všechna práva vyhrazena.