Rump steak s fazolkami a uzeným, s pečeným bramborem

Tomáš
Vaše hodnocení:
Počet porcí: 4
Příprava: 80 minut
Vaření: 50 minut
Místo uzeného můžeme použít anglickou slaninu.

Složení porce

hodnoty jsou pouze orientační
energie
2711 KJ
tuky
47 g
bílkovina
39 g
sacharidy
19 g
vláknina
12 g
sůl
1 g
draslík
561 mg
sodík
259 mg
fosfor
212 mg
vápník
94 mg
hořčík
52 mg
cholesterol
3 mg
železo
3 mg
zinek
1 mg
mangan
1 mg

Ingredience

  • 600 g hovězího masa (špičky)
  • 1 lžíce sójové omáčky
  • sůl
  • pepř
  • 4 stroužky česneku
  • 1 lžíce rajčatového protlaku
  • 2 špetky tymiánu
  • 1 lžička másla
  • 250 g fazolových lusků
  • 200 g uzeného masa

Postup:

  1. MASO:
  2. Maso naklepeme.
  3. V míse smícháme rozetřený česnek, rajčatový protlak.
  4. Přidáme tymián, sójovou omáčku, špetku soli a pepře.
  5. Důkladně promícháme.
  6. Vložíme maso do mísy a zalijeme vzniklou marinádou.
  7. Necháme odpočinout v lednici cca hodinu.
  8. Maso upečeme na vroubkované pánvi doměkka.
  9. FAZOLE:
  10. Fazolky jsme zakoupili mražené.
  11. Odstraníme stopky z obou stran lusků.
  12. Vaříme v páře asi 10 minut.
  13. Po uvaření prolijeme ledovou vodou.
  14. Na vroubkovanou pánev vložíme máslo.
  15. Uzené maso nakrájíme na kostičky.
  16. Zlehka osmažíme na másle.
  17. Přidáme fazolky.
  18. Krátce orestujeme.
  19. Osolíme a opepříme.
  20. BRAMBORY:
  21. Brambory omyjeme v teplé vodě.
  22. Vložíme do hrnce s vodou a přivedeme k varu.
  23. Vaříme cca 20 minut.
  24. Poté brambory rozkrojíme na polovinu.
  25. Na pekáč vložíme brambory slupkou dolů.
  26. Přidáme trochu másla.
  27. Brambory posypeme tymiánem.
  28. Osolíme a opepříme.
  29. Servírujeme.

Ohodnoťte recept

Chutnalo vám?

Další zajímavá videa

DALŠÍ RECEPTY

Storno
Přidat
Copyright © 2017-2020 www.sikovnykuchar.cz Všechna práva vyhrazena.