Kmínová polévka

Martin
Průměrné hodnocení:
Vaše hodnocení:
Počet porcí: 4
Příprava: 5 minut
Vaření: 15 minut
Přikládám recept na jednu z mnoha variant oblíbené, rychlé polévky. Přípravu zvládne skutečně každý.

Složení porce

hodnoty jsou pouze orientační
energie
1123 KJ
sacharidy
33 g
tuky
12 g
nasycené mastné kyseliny
6 g
bílkovina
5 g
mononenasycené mastné kyseliny
4 g
vláknina
1 g
lepek
1 g
cukry
1 g
draslík
141 mg
fosfor
96 mg
cholesterol
94 mg
sodík
46 mg
vápník
36 mg
hořčík
15 mg
zinek
1 mg

Ingredience

  • 1 l hovězího vývaru (může být i zeleninový)
  • 1/2 lžíce kmínu
  • 1 menší mrkev
  • 1/4 celer
  • 50 g másla
  • 50 g hladké mouky
  • 2 vejce

Postup:

  1. Do kastrolu nasypeme celý kmín a nasucho jej chvilku pražíme.
  2. Přidáme máslo a až se rozpustí, vložíme nastrouhanou mrkev a celer. Opékáme do zlatova.
  3. Až je zelenina opečená, přisypeme hladkou mouku.
  4. Vytvoří se jíška, kterou chvilku restujeme.
  5. Zalijeme studeným vývarem a dobře rozšleháme metličkou.
  6. Přivedeme k varu a necháme vařit nejméně 10 minut.
  7. Na závěr vlijeme do vařící polévky vejce, stáhneme z ohně a lehce rozmícháme.
  8. Můžeme posypat zelenou petrželkou.

Ohodnoťte recept

Chutnalo vám?

Mohlo by vás zajímat

Další zajímavá videa

DALŠÍ RECEPTY

Storno
Přidat
Copyright © 2017-2020 www.sikovnykuchar.cz Všechna práva vyhrazena.