Kuřecí plátek s květákovo-kaštanovým pyré

Jiřinka
Vaše hodnocení:
Počet porcí: 4
Příprava: 25 minut
Vaření: 15 minut
Kuřecí plátek s květákovo-kaštanovým pyré, odlehčená příloha a celkově velmi lehké jídlo.

Složení porce

hodnoty jsou pouze orientační
energie
1977 KJ
bílkovina
53 g
sacharidy
34 g
tuky
12 g
cukry
10 g
vláknina
9 g
polynenasycené mastné kyseliny
2 g
nasycené mastné kyseliny
2 g
mononenasycené mastné kyseliny
1 g
sůl
1 g
draslík
498 mg
cholesterol
180 mg
vápník
146 mg
fosfor
143 mg
sodík
80 mg
hořčík
58 mg
železo
3 mg
mangan
1 mg

Ingredience

  • 800 g kuřecích prsíček
  • 500 g květáku
  • 200 g mrkve
  • 250 g jedlých kaštanů (oloupané mražené)
  • 2 vajíčka
  • 2 lžíce oleje
  • sůl
  • pepř
  • bylinková sůl
  • trocha pažitky

Postup:

  1. Maso omejeme, osušíme a osolíme bylinkovou solí a necháme odležet.
  2. Mezitím si dáme vařit do osolené vody mrkev, květák a jedlé kaštany - cca 15 minut.
  3. Po uvaření květák a kaštany rozmixujeme, přidáme vejce (jen bílek), nakrájenou pažitku, ochutíme solí, pepřem a pořádně promícháme.
  4. Rozehřejeme dvě pánve s olejem. Na jednu dáme péct maso, na druh0 osmažíme noky, které jsme si udělali z pyré.
  5. Mrkev přihodíme na pánev k pyré a jen prohřejeme.
  6. Podáváme na předehřátém talíři a pak už jenom dobrou chuť.

Ohodnoťte recept

Chutnalo vám?

Další zajímavá videa

DALŠÍ RECEPTY

Storno
Přidat
Copyright © 2017-2020 www.sikovnykuchar.cz Všechna práva vyhrazena.