Kamaboko se zeleninovým kuskusem

Jiřinka
Vaše hodnocení:
Počet porcí: 2
Příprava: 5 minut
Vaření: 15 minut
Kamaboko - pokud je ten název pro vás záhadou, tak jsou to surimi klepítka

Složení porce

hodnoty jsou pouze orientační
energie
4356 KJ
sacharidy
89 g
tuky
61 g
bílkovina
23 g
polynenasycené mastné kyseliny
14 g
nasycené mastné kyseliny
9 g
cukry
9 g

Ingredience

  • 250 g Kamaboko (surimi klepítka mražená)
  • 150 g kuskusu
  • 300 g zeleninové směsy s bylinkovým máslem (mražené)
  • 300 ml zeleninového vývaru
  • 100 ml oleje
  • bylinková sůl

Postup:

  1. Do kastrůlku dáme zmraženou zeleninovou směs a necháme orestovat.
  2. Dochutíme dle potřeby bylinkovou solí.
  3. Mezitím zalijeme kuskus horkým zeleninovým vývarem (může být i bujón) a necháme cca 5 minut bobtnat.
  4. Kuskus přidáme do zeleninové směsy a necháme jemně orestovat.
  5. Současně dáme pomalu smažit mražená klepítka do zlatova. A je to, můžeme podávat. Velmi rychlý, lehký oběd nebo večeře.

Ohodnoťte recept

Chutnalo vám?

Další zajímavá videa

DALŠÍ RECEPTY

Storno
Přidat
Copyright © 2017-2020 www.sikovnykuchar.cz Všechna práva vyhrazena.