Klasická Koprová omáčka

Mišula
Vaše hodnocení:
Počet porcí: 4
Příprava: 5 minut
Vaření: 30 minut
Kdo by neznal :) - klasicky s vajíčkem a knedlíky

Složení porce

hodnoty jsou pouze orientační
energie
1835 KJ
tuky
35 g
nasycené mastné kyseliny
21 g
sacharidy
20 g
bílkovina
10 g
cukry
5 g
mononenasycené mastné kyseliny
3 g
draslík
2,601 g
vláknina
1 g
lepek
1 g
fosfor
432 mg
vápník
413 mg
hořčík
351 mg
cholesterol
152 mg
sodík
54 mg
železo
8 mg
mangan
3 mg
zinek
3 mg
měď
1 mg

Ingredience

  • 3 lžíce másla
  • 200 ml zakysané smetany
  • 4 ks vejce (natvrdo)
  • 2 lžíce hladké mouky
  • 200 ml smetany ke šlehání
  • 100 ml plnotučného mléka
  • hrst kopru
  • 500 ml kuřecího vývaru
  • DOCHUTIT:

  • trochu jablečného oceta
  • trochu cukru
  • Sůl
  • Pepř

Postup:

  1. V hrnci si rozehřejeme máslo, zaprášíme moukou a osmahneme ji.
  2. Zalijeme studeným vývarem a nechame 20 minut povařit. Nyní přidáme jemně nasekaný kopr a mléko a necháme probublat.
  3. Na konec vmícháme smetanu, osolíme a opepříme.
  4. Ochutnáme a dle chuťi doladíme kapkami octa nebo cukrem.
  5. Koprovku podáváme s vejcem natvrdo a knedlíkem někdo má rád i s bramborem.
  6. Je to velmi zvláštní druh omáčky, buď jí nemusíte a nebo ji milujete. Dobrou chuť.

Ohodnoťte recept

Chutnalo vám?

Další zajímavá videa

DALŠÍ RECEPTY

Storno
Přidat
Copyright © 2017-2020 www.sikovnykuchar.cz Všechna práva vyhrazena.