Krkovička s brambory a rozmarýnem
JiřinkaSložení porce
hodnoty jsou pouze orientační
- energie
- 2464 KJ
- bílkovina
- 52 g
- sacharidy
- 34 g
- tuky
- 26 g
- nasycené mastné kyseliny
- 6 g
- vláknina
- 2 g
- draslík
- 1,337 g
- fosfor
- 265 mg
- cholesterol
- 120 mg
- vápník
- 117 mg
- hořčík
- 90 mg
- sodík
- 19 mg
- zinek
- 4 mg
- železo
- 4 mg
- měď
- 1 mg
- mangan
- 1 mg
Ingredience
- 1 kg krkovice
- 600 g brambor
- 1 lžíce kmínu
- česnek (cca 5 stroužků)
- sůl
- pepř
- snítka rozmarýnu
- Maso očistíme, umejeme a připravíme v celku na peční.
- Česnek oloupeme, rozkrojíme stroužky podélně napůl, do masa nožem uděláme hluboký zářez a vložíme česnek.
- Maso osolíme, opepříme, posypeme kmínem, dáme do pekáče a zalejeme 200 ml vody.
- Dáme do trouby, přikryjeme pečícím papírem, pečeme a po dobu pečení podléváme vodou. Pečeme 15 minut na 250 stupňů a pak dáme 200 stupňů. Pečící papír se nám osvědčil lépe než poklice. Maso se peče a papír zabrání připálení ze zhora. Při přikrytí poklicí se maso spíš dusí.
- Mezi pečením si omejeme brambory se slupkou, rozřízneme podél, osolíme, vložíme větvičku romarýmu.
- Po dvou hodinách vyndáme pečící papír, vložíme brambory a pečeme dalších 30 minut.
- Výhoda tohoto receptu je, že vše máme v jednom pekáči a hlídáme jen dolévání vody na výpek.
- Maso vyndáme z trouby, necháme chvíli odpočinout. Nakrájíme na plátky, dáme na talíř, přidáme brambory, zalejeme šťávou a otevřeme chlazené pivo. Pak si jen popřejeme dobrou chuť.
Hlavně, že píšu o šťávě jak si omastíme brambory, ale při focení jsem na ní zapoměl, jak jsem se těšil, že se do toho jídla s chutí pustím.
Ohodnoťte recept
Chutnalo vám?
DALŠÍ RECEPTY
Candát s houbovým Kubou a špičatým zelím
Quesadillas se zeleninou
Bulgur s žampiony a celerovými chipsy
Pečené vepřové maso s hráškovým pyré s mátou
Vyžadován uživatelský účet
Musíte být přihlášen pro použití této funkce. Prosím přihlašte se.
Děkujeme za Váš komentář
Abychom mohli váš komentář zobrazit ostatním, potřebujeme o Vás vědět více informací.
Stačí se jednoduše přihlásit pomocí vašeho Facebooku nebo si založit účet u nás.
Zabere to jen chvilku.
Recept byl přidán mezi vaše oblíbené
Nezapomněli jste se přihlásit? Můžete to udělat buď přes Facebook, nebo si založte
účet u nás. Nebojte, zabere to jen chvilku. Ke svým oblíbeným receptům
se pak dostanete kdykoliv a kdekoliv.