Quesadillas se zeleninou

Martin
Vaše hodnocení:
Počet porcí: 4
Příprava: 5 minut
Vaření: 20 minut
Mexiko u vás doma - báječná, jednoduchá tortila, nejen pro vegetariány.

Složení porce

hodnoty jsou pouze orientační
energie
3019 KJ
tuky
45 g
sacharidy
45 g
bílkovina
32 g
nasycené mastné kyseliny
25 g
mononenasycené mastné kyseliny
9 g
cukry
5 g
vláknina
2 g
lepek
1 g
polynenasycené mastné kyseliny
1 g
vápník
790 mg
sodík
668 mg
fosfor
588 mg
draslík
476 mg
cholesterol
100 mg
hořčík
73 mg
zinek
4 mg
železo
3 mg

Ingredience

  • 4 pšeničné tortily
  • 2 červené cibule
  • 1 červená paprika
  • 1 žlutá paprika
  • 2 rajčata
  • 400 g čedaru
  • chilli paprička
  • mletý římský kmín
  • 2 stroužky česneku
  • čerstvý koriandr
  • sůl
  • pepř
  • šťáva z citronu
  • olivový olej
  • zakysaná smetana

Postup:

  1. Papriky a cibuli nakrájíme na plátky, rajčata na menší kostky.
  2. Na pánvi zprudka orestujeme na olivovém oleji papriku společně s cibulí, nasekaný česnek, chilli papričku nakrájenou na drobno a po krátké chviličce přidáme rajčata. Osolíme, opeříme, zakápneme citronem a krátce podusíme.
  3. Přidáme koriandr nasekaný na hrubo.
  4. Dochutíme římským kmínem. Odstavíme ze sporáku.
  5. Na druhé pánvi rozpálíme pár kapek olivového oleje, položíme na něj tortilu. Na polovinu placky nasypeme trochu sýru, nastrouhaného na hrubo.
  6. Na sýr dáme dvě-tři lžíce zeleninové směsi a na směs opět sýr.
  7. Tortilu přeložíme, posypeme troškou sýru a dáme na pekáček. Postup opakujeme se všemi tortilami.
  8. Na malou chvilku dáme zapéct pod gril nebo do trouby.
  9. Upečené tortily rozkrájíme na měsíčky a podáváme se zakysanou smetanou a salátkem.

Ohodnoťte recept

Chutnalo vám?

Storno
Přidat