Filé z mořské štiky

Jiřinka
Průměrné hodnocení:
Vaše hodnocení:
Počet porcí: 4
Příprava: 20 minut
Vaření: 30 minut
Filé z mořské štiky se zeleninovým kuskusem

Složení porce

hodnoty jsou pouze orientační
energie
2880 KJ
sacharidy
60 g
bílkovina
37 g
tuky
29 g
nasycené mastné kyseliny
6 g
polynenasycené mastné kyseliny
4 g
mononenasycené mastné kyseliny
3 g
vápník
51 mg
draslík
48 mg
cholesterol
30 mg
fosfor
24 mg
hořčík
22 mg
sodík
14 mg
železo
1 mg

Ingredience

  • 600 g filé (mražená mořská štika)
  • 250 g kuskusu
  • 50 ml oleje
  • 50 g másla
  • 1 paprika
  • 2 mrkve
  • 1 jarní cibulka
  • 1 lžíce koření na ryby
  • 1 citron
  • 500 ml zeleninového vývaru
  • sůl
  • pepř

Postup:

  1. Rybý filé vyndáme z mrazáku a necháme chvíli povolit.
  2. Filé okořeníme, jemně osolíme a pokapene citrónovou šťávou.
  3. Zeleninu očistíme, omejeme a nakrájíme.
  4. Na pánev dáme rozehřát 50 g másla a nakrájenou zeleninu orestujem. Jemně osolíme a opepříme.
  5. Filé dáme na rozehřátý olej a pomalu pečeme.
  6. Kuskus zalejeme horkým zeleninovým vývarem a necháme ho cca 5 minut stát.
  7. Jakmile se vývar vsákne, přidáme zeleninu i s máslem a zamícháme. Pak jenom naservírujeme a pochutnáme si na lehkém obědě nebo večeři. Ryby není nikdy dost - měli bychom mít rybu minimálně 2x týdně.

Ohodnoťte recept

Chutnalo vám?

Další zajímavá videa

DALŠÍ RECEPTY

Storno
Přidat
Copyright © 2017-2020 www.sikovnykuchar.cz Všechna práva vyhrazena.