Bramborák s kysaným zelím

Jiřinka
Vaše hodnocení:
Počet porcí: 4
Příprava: 30 minut
Vaření: 20 minut
Neboli - trhanec, modrák, cmunda.

Složení porce

hodnoty jsou pouze orientační
energie
2166 KJ
sacharidy
56 g
tuky
28 g
bílkovina
8 g
polynenasycené mastné kyseliny
7 g
vláknina
5 g
nasycené mastné kyseliny
2 g
draslík
1,506 g
lepek
1 g
mononenasycené mastné kyseliny
1 g
fosfor
572 mg
sodík
490 mg
hořčík
318 mg
železo
229 mg
vápník
166 mg
cholesterol
96 mg
mangan
22 mg
zinek
8 mg
měď
1 mg

Ingredience

  • 750 g brambor
  • 400 g kysaného zelí
  • 100 ml oleje
  • 3 stroužky česneku
  • 1 lžíce majoránky
  • 3 vajíčka
  • sůl
  • pepř
  • 2 lžíce hladký mouky
  • 3 lžíce strouhanky

Postup:

  1. Brambory oloupeme, omejeme a nastrouháme na drobno.
  2. Vymačkáme vodu z brambor, přidáme pepř, majoránku, vajíčka, sůl s rozetřeným česnekem a zahustíme moukou a strouhankou.
  3. Vše pečlivě promícháme a na rozpáleném oleji rozetřeme placku a upečeme do zlatova.
  4. Po prvním upečeném a snězeném bramboráčku můžeme směs popřípadě dochutit dle své chuti.
  5. Na další upečené bramboráčky přidáme kysané zelí a můžeme podávat.

Ohodnoťte recept

Chutnalo vám?

Další zajímavá videa

DALŠÍ RECEPTY

Storno
Přidat
Copyright © 2017-2020 www.sikovnykuchar.cz Všechna práva vyhrazena.