Jahodovo vanilkový pudink s jahodami

Jiřinka
Vaše hodnocení:
Počet porcí: 4
Příprava: 5 minut
Vaření: 5 minut
Jahodové pohlazení

Složení porce

hodnoty jsou pouze orientační
energie
2046 KJ
sacharidy
44 g
cukry
40 g
tuky
28 g
nasycené mastné kyseliny
18 g
bílkovina
11 g
mononenasycené mastné kyseliny
7 g
vláknina
2 g
polynenasycené mastné kyseliny
1 g
draslík
411 mg
vápník
340 mg
fosfor
256 mg
sodík
172 mg
cholesterol
80 mg
hořčík
33 mg
zinek
1 mg

Ingredience

  • 500 g jahod
  • 1 litr mléka
  • 1 vanilkový pudink
  • 1 jahodový pudink
  • 250 ml smetany 33%
  • 5 lžic cukru
  • 50 g čokolády

Postup:

  1. Nejdříve si důkladně omejeme jahody pod tekoucí vodou a necháme je okapat.
  2. V kastrůlku si rozmícháme půl litru mléka s jahodovým pudinkem a 2 lžícemi cukru. Vaříme za stálého míchání 2 minuty a nalejeme do předem připravených studenou vodou vypláchnutých skleniček.
  3. Na pudink nakrájíme jahody, které můžeme prosypat trochou cukru podle chuti naší a jahod.
  4. Pak si v druhé polovině litru mléka stejně uvaříme vanilkový pudink a nalejeme na jahody.
  5. Ušleháme šlehačku do tuha a nandáme na pohár.
  6. Polejeme trochou čokolády a ozdobíme celými jahodami. Je to vděčná dobrůtka pro malé i velké.

Ohodnoťte recept

Chutnalo vám?

Další zajímavá videa

DALŠÍ RECEPTY

Storno
Přidat
Copyright © 2017-2020 www.sikovnykuchar.cz Všechna práva vyhrazena.