Paella

Mišula
Vaše hodnocení:
Počet porcí: 6
Příprava: 20 minut
Vaření: 50 minut
Moře,moře ... Dovolená i doma :)

Složení porce

hodnoty jsou pouze orientační
energie
1090 KJ
sacharidy
30 g
bílkovina
11 g
tuky
6 g
vláknina
4 g
mononenasycené mastné kyseliny
3 g
cukry
1 g
draslík
558 mg
sodík
242 mg
fosfor
188 mg
vápník
60 mg
hořčík
44 mg
cholesterol
42 mg
železo
2 mg
zinek
1 mg

Ingredience

  • 1 cibule
  • 4 stroužky česneku
  • 2 rajčata
  • 100 g hrášku
  • 100 g fazolových lusků
  • 500 ml bílého vína
  • 1 červená paprika
  • 1 kostka zeleninového bujonu
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 lžíci Kořenící směsy (Paella)
  • 150 g slávek
  • 150 g humra
  • 1 lžíce sladké červené papriky
  • Sůl
  • 300 g rýže (basmati)

Postup:

  1. Do hluboké pánve si rozehřejeme olej.
  2. Nakrájíme na jemno cibuli, česnek, papriku a rajčata a jemně orestujeme.
  3. Rozdrobíme kostku bujonu.
  4. Slávky pořádně očistíme (kartáčkem).
  5. Vhodíme slávky do vína a vaříme, dokud se neotevřou (ty zavřené vyhodíme).
  6. Zcedíme a vytáhneme maso (můžeme nechat v celku).
  7. Humra vaříme, dokud nám pěkně nezčervená. Po vychladnutí vyndáme maso a nakrájíme na kousky.
  8. Slávky a humra přihodíme na pánev k orestované zelenině, přidáme sladkou papriku, hrášek, lusky, sůl, koření na paellu, promícháme a odstavíme.
  9. Uvaříme rýži cca 15 minut.
  10. Promícháme s veškerými ingrediencemi a popřípadě dochutíme.
  11. Je dobré nechat chvíli vše ještě na pánvi a nechat cca 10 minut odpočinout, aby se vše pěkně propojilo.
  12. Můžeme podávat s čerstvou bagetou a bylinkovým máslem.
  13. I doma se můžete cítit jak v restauraci ve Španělsku u moře. Dozdobit můžete olivami a citonem. Dobrou chuť

Ohodnoťte recept

Chutnalo vám?

Další zajímavá videa

DALŠÍ RECEPTY

Storno
Přidat
Copyright © 2017-2020 www.sikovnykuchar.cz Všechna práva vyhrazena.