Paella
MišulaSložení porce
hodnoty jsou pouze orientační
- energie
- 1090 KJ
- sacharidy
- 30 g
- bílkovina
- 11 g
- tuky
- 6 g
- vláknina
- 4 g
- mononenasycené mastné kyseliny
- 3 g
- cukry
- 1 g
- draslík
- 558 mg
- sodík
- 242 mg
- fosfor
- 188 mg
- vápník
- 60 mg
- hořčík
- 44 mg
- cholesterol
- 42 mg
- železo
- 2 mg
- zinek
- 1 mg
Ingredience
- 1 cibule
- 4 stroužky česneku
- 2 rajčata
- 100 g hrášku
- 100 g fazolových lusků
- 500 ml bílého vína
- 1 červená paprika
- 1 kostka zeleninového bujonu
- 2 lžíce olivového oleje
- 1 lžíci Kořenící směsy (Paella)
- 150 g slávek
- 150 g humra
- 1 lžíce sladké červené papriky
- Sůl
- 300 g rýže (basmati)
Postup:
- Do hluboké pánve si rozehřejeme olej.
- Nakrájíme na jemno cibuli, česnek, papriku a rajčata a jemně orestujeme.
- Rozdrobíme kostku bujonu.
- Slávky pořádně očistíme (kartáčkem).
- Vhodíme slávky do vína a vaříme, dokud se neotevřou (ty zavřené vyhodíme).
- Zcedíme a vytáhneme maso (můžeme nechat v celku).
- Humra vaříme, dokud nám pěkně nezčervená. Po vychladnutí vyndáme maso a nakrájíme na kousky.
- Slávky a humra přihodíme na pánev k orestované zelenině, přidáme sladkou papriku, hrášek, lusky, sůl, koření na paellu, promícháme a odstavíme.
- Uvaříme rýži cca 15 minut.
- Promícháme s veškerými ingrediencemi a popřípadě dochutíme.
- Je dobré nechat chvíli vše ještě na pánvi a nechat cca 10 minut odpočinout, aby se vše pěkně propojilo.
- Můžeme podávat s čerstvou bagetou a bylinkovým máslem.
- I doma se můžete cítit jak v restauraci ve Španělsku u moře. Dozdobit můžete olivami a citonem. Dobrou chuť
Ohodnoťte recept
Chutnalo vám?
DALŠÍ RECEPTY
Soba nudle se zeleninou a houbami
Dvojbarevný ricottový dort bez lepku
Treska s květákovým pyré a hráškem
Telecí karbanátky s okurkovou salsou
Vyžadován uživatelský účet
Musíte být přihlášen pro použití této funkce. Prosím přihlašte se.
Děkujeme za Váš komentář
Abychom mohli váš komentář zobrazit ostatním, potřebujeme o Vás vědět více informací.
Stačí se jednoduše přihlásit pomocí vašeho Facebooku nebo si založit účet u nás.
Zabere to jen chvilku.
Recept byl přidán mezi vaše oblíbené
Nezapomněli jste se přihlásit? Můžete to udělat buď přes Facebook, nebo si založte
účet u nás. Nebojte, zabere to jen chvilku. Ke svým oblíbeným receptům
se pak dostanete kdykoliv a kdekoliv.