Telecí karbanátky s okurkovou salsou

Martin
Vaše hodnocení:
Počet porcí: 4
Příprava: 10 minut
Vaření: 10 minut
skvělé tradiční jídlo

Složení porce

hodnoty jsou pouze orientační
energie
1678 KJ
bílkovina
43 g
tuky
22 g
mononenasycené mastné kyseliny
8 g
nasycené mastné kyseliny
8 g
sacharidy
6 g
draslík
3,064 g
polynenasycené mastné kyseliny
2 g
cukry
2 g
vláknina
1 g
fosfor
802 mg
vápník
683 mg
cholesterol
235 mg
sodík
200 mg
hořčík
194 mg
železo
17 mg
zinek
9 mg
mangan
5 mg
měď
1 mg

Ingredience

    Karbanátky:

  • 800 g telecí maso
  • 2 vejce
  • 10 g toastového chleba ( cca 2 krajíce)
  • 100 ml mléka
  • hrst zelené petrželky
  • 1 cibule
  • 2 lžíce sádla
  • sůl
  • pepř
  • Okurková salsa:

  • 2 červené cibule
  • 6 kyselých okurek
  • 1 lžíce dijonské hořčice
  • 1 lžíce bílého vinného octa

Postup:

  1. Karbanátky:
  2. Toastový chléb nakrájíme na kostičky a navlhčíme mlékem.
  3. Maso(V receptu mám uvedeno mleté, ovšem je lepší, když si koupíte telecí plec a umelete si ji sami.) V míse smícháme maso s vejci, toastovým chlebem, cibulí nakrájenou na drobné kostičky a nasekanou petrželkou. Osolíme a opepříme. Necháme chvilku odpočinout a následně tvarujeme menší karbanátky - 2 - 3 na porci.
  4. Karbanátky opékáme na sádle z obou stran do zlatova. Zhruba 5 - 6 minut. Jeden pak rozkrojíme, abychom zjistili, zda jsou uvnitř propečené a můžeme je popřípadě dopéci pár minut v troubě.
  5. Do pánve, ve které jsme karbanátky opékali, nalijeme trochu vody či ještě lépe trochu vývaru, přisolíme a krátce povaříme a odglazujeme připečeniny, čímž si vyrobíme trochu výborné šťávičky.
  6. Salsa:
  7. Okurky a červenou cibuli nakrájíme na stejné kostičky, promícháme s octem a dijonskou hořčicí. Můžeme přisolit a připepřit.
  8. Hotové karbanátky servírujeme s bramborovou kaší a okurkovou salsou.

Ohodnoťte recept

Chutnalo vám?

Storno
Přidat