Telecí karbanátky s okurkovou salsou
MartinSložení porce
hodnoty jsou pouze orientační
- energie
- 1678 KJ
- bílkovina
- 43 g
- tuky
- 22 g
- mononenasycené mastné kyseliny
- 8 g
- nasycené mastné kyseliny
- 8 g
- sacharidy
- 6 g
- draslík
- 3,064 g
- polynenasycené mastné kyseliny
- 2 g
- cukry
- 2 g
- vláknina
- 1 g
- fosfor
- 802 mg
- vápník
- 683 mg
- cholesterol
- 235 mg
- sodík
- 200 mg
- hořčík
- 194 mg
- železo
- 17 mg
- zinek
- 9 mg
- mangan
- 5 mg
- měď
- 1 mg
Ingredience
- 800 g telecí maso
- 2 vejce
- 10 g toastového chleba ( cca 2 krajíce)
- 100 ml mléka
- hrst zelené petrželky
- 1 cibule
- 2 lžíce sádla
- sůl
- pepř
- 2 červené cibule
- 6 kyselých okurek
- 1 lžíce dijonské hořčice
- 1 lžíce bílého vinného octa
Karbanátky:
Okurková salsa:
Postup:
- Karbanátky:
- Toastový chléb nakrájíme na kostičky a navlhčíme mlékem.
- Maso(V receptu mám uvedeno mleté, ovšem je lepší, když si koupíte telecí plec a umelete si ji sami.) V míse smícháme maso s vejci, toastovým chlebem, cibulí nakrájenou na drobné kostičky a nasekanou petrželkou. Osolíme a opepříme. Necháme chvilku odpočinout a následně tvarujeme menší karbanátky - 2 - 3 na porci.
- Karbanátky opékáme na sádle z obou stran do zlatova. Zhruba 5 - 6 minut. Jeden pak rozkrojíme, abychom zjistili, zda jsou uvnitř propečené a můžeme je popřípadě dopéci pár minut v troubě.
- Do pánve, ve které jsme karbanátky opékali, nalijeme trochu vody či ještě lépe trochu vývaru, přisolíme a krátce povaříme a odglazujeme připečeniny, čímž si vyrobíme trochu výborné šťávičky.
- Salsa:
- Okurky a červenou cibuli nakrájíme na stejné kostičky, promícháme s octem a dijonskou hořčicí. Můžeme přisolit a připepřit.
- Hotové karbanátky servírujeme s bramborovou kaší a okurkovou salsou.
Ohodnoťte recept
Chutnalo vám?
DALŠÍ RECEPTY
Žampionový krém
Pečené vepřové s glazovanými cibulkami
Celozrnné ořechové čokocookies
Hovězí pečeně s rajskou omáčkou
Vyžadován uživatelský účet
Musíte být přihlášen pro použití této funkce. Prosím přihlašte se.
Děkujeme za Váš komentář
Abychom mohli váš komentář zobrazit ostatním, potřebujeme o Vás vědět více informací.
Stačí se jednoduše přihlásit pomocí vašeho Facebooku nebo si založit účet u nás.
Zabere to jen chvilku.
Recept byl přidán mezi vaše oblíbené
Nezapomněli jste se přihlásit? Můžete to udělat buď přes Facebook, nebo si založte
účet u nás. Nebojte, zabere to jen chvilku. Ke svým oblíbeným receptům
se pak dostanete kdykoliv a kdekoliv.