Dýňový krém

Martin
Vaše hodnocení:
Počet porcí: 4
Příprava: 20 minut
Vaření: 40 minut
Uvařit dobrou dýňovou polévku není žádný div, zkuste podle tohoto receptu z oblbené dýně hokkaidó

Složení porce

hodnoty jsou pouze orientační
energie
1277 KJ
tuky
22 g
sacharidy
15 g
nasycené mastné kyseliny
14 g
bílkovina
3 g
mononenasycené mastné kyseliny
3 g
vláknina
2 g
vápník
50 mg
cholesterol
30 mg
draslík
21 mg
fosfor
5 mg
hořčík
3 mg
sodík
3 mg

Ingredience

  • 600 g dýně hokaido
  • 1 l zeleninového vývaru
  • trocha Slunečnicového oleje
  • 50 g másla
  • 1 větší cibule
  • 150 ml smetany
  • sůl
  • bílý pepř

Postup:

  1. Z dýně vybereme semínka, nakrájíme nahrubo a dáme péct v pekáčku při 160°C 30 – 40 minut do měkka a poklademe ji polovinou másla.
  2. Cibuli nakrájíme (nemusíme příliš na drobno) a na slunečnicovém oleji ji v kastrolu zpěníme do sklovata.
  3. Následně zalijeme zeleninovým vývarem a přivedeme k varu. Vložíme do kastrolu upečené dýně a polévku rozmixujeme.
  4. Dle chuti osolíme a přidáme mletý bílý pepř.
  5. Na závěr do polévky nalijem na zjemnění smetanu a zašleháme i zbylou polovinu másla.
  6. Ozdobit můžeme dýňovými semínky, případně zelenou petrželkou. Já jsem použil dýňový olej, petrželku a chilli vlákna.

Ohodnoťte recept

Chutnalo vám?

Další zajímavá videa

DALŠÍ RECEPTY

Storno
Přidat
Copyright © 2017-2020 www.sikovnykuchar.cz Všechna práva vyhrazena.