Salát s karotkou, tuňákem a vajíčkem

Jiřinka
Vaše hodnocení:
Počet porcí: 2
Příprava: 10 minut
Vaření: 7 minut
Zdraví na talíři

Složení porce

hodnoty jsou pouze orientační
energie
2106 KJ
cukry
70 g
tuky
42 g
sacharidy
21 g
bílkovina
13 g
mononenasycené mastné kyseliny
1 g
sůl
1 g
nasycené mastné kyseliny
1 g
cholesterol
171 mg
fosfor
131 mg
draslík
79 mg
sodík
40 mg
vápník
32 mg
hořčík
14 mg
železo
1 mg

Ingredience

  • 200 g tuňáka ve vlastní šťávě
  • 200 g listového salátu
  • 60 g karotky
  • 2 vajíčka
  • 100 ml dresinku

Postup:

  1. Nejdříve si dáme vařit vajíčka cca 7 minut od doby varu.
  2. Do vody dávám 1 lžíci octa, aby vajíčka nepopraskala.
  3. Zatím si očistíme mladou karotku a nakrájíme na slabé proužky.
  4. Salát propláchneme studenou vodou - salát si může každý udělat dle své chuti. Může být z jednoho druhu nebo více druhů. Například - z rukoly, polníčku, baby špenátu, čekanky a z dalších druhů salátů.
  5. Do salátu přidáme nakrájenou karotku a promícháme (nejlépe rukama).
  6. Salát nesolíme ani nepepříme, ale použijeme nejlépe domácí dresink na ochucení salátu. Opět těchto dresinků je celá řada a záleží jen na vaší chuti. Ať už to je francouzský, hořčičný, jogurtový...
  7. K salátu přidáme vařené vajíčko, tuňáka, čerstvé pečivo a můžeme si pochutnat na zdravé a lehké večeři. Jezte zdravě a dobrou chuť.

Ohodnoťte recept

Chutnalo vám?

Další zajímavá videa

DALŠÍ RECEPTY

Storno
Přidat
Copyright © 2017-2020 www.sikovnykuchar.cz Všechna práva vyhrazena.