Houbová omáčka s knedlíkem

Jiřinka
Průměrné hodnocení:
Vaše hodnocení:
Počet porcí: 4
Příprava: 15 minut
Vaření: 30 minut
Houbová omáčka s kynutým knedlíkem, bez masa - a věřte, že vám ani chybět nebude :)
Houbová omáčka s knedlíkem

Složení porce

hodnoty jsou pouze orientační
energie
2795 KJ
tuky
47 g
vláknina
35 g
sacharidy
35 g
nasycené mastné kyseliny
28 g
bílkovina
25 g
mononenasycené mastné kyseliny
8 g
lepek
1 g
polynenasycené mastné kyseliny
1 g
cholesterol
75 mg
vápník
63 mg
fosfor
34 mg
draslík
32 mg
hořčík
26 mg
sodík
9 mg
zinek
5 mg
železo
1 mg

Ingredience

  • 1 l vody
  • 250 g čerstvých hub
  • 250 ml smetany (nejlépe 32%)
  • 125 g másla
  • 3 lžíce hladké mouky
  • 1 cibule
  • sůl
  • pepř

Postup:

  1. Nadrobno nakrajenou cibulku usmažíme do sklovata.
  2. Přidáme houby, sůl, pepř a necháme vypéct vodu, kterou houby pustí.
  3. Zaprášíme hladkou moukou a opražíme do světle hnědé barvy.
  4. Zalijeme 1 litrem horké vody, necháme vařit 15 minut a stále mícháme.
  5. Přilijeme smetanu a necháme na plotně jen než začne bublat a hned vypneme.
  6. Napaříme knedlíky, dáme na talíř a přelijeme omáčkou.

Ohodnoťte recept

Chutnalo vám?

Další zajímavá videa

DALŠÍ RECEPTY

Storno
Přidat
Copyright © 2017-2020 www.sikovnykuchar.cz Všechna práva vyhrazena.