Pečená krkovička s marmeládou z červené cibule

Martin
Vaše hodnocení:
Počet porcí: 4
Příprava: 120 minut
Vaření: 90 minut
Držte si chuťové buňky, tohle je fakt mazec - krkovička doplněná marmeládou z červené cibule a třeba s bramborem, paráda.

Složení porce

hodnoty jsou pouze orientační
energie
1928 KJ
sacharidy
49 g
cukry
35 g
tuky
12 g
nasycené mastné kyseliny
6 g
mononenasycené mastné kyseliny
4 g
bílkovina
3 g
sůl
1 g
draslík
565 mg
fosfor
204 mg
vápník
145 mg
hořčík
73 mg
cholesterol
30 mg
sodík
5 mg
železo
4 mg
zinek
1 mg
mangan
1 mg

Ingredience

    Krkovička:

  • 4 plátky vepřové krkovice (cca 250 g)
  • 1 cibule
  • 4 stroužky česneku
  • 1 polévková lžíce dijonská hořčice
  • 1 polévková lžíce medu
  • tymián
  • rozmarýn
  • kmín celý
  • trocha piva (černé)
  • sůl
  • pepř
  • Marmeláda:

  • 800 g červené cibule
  • 0,7 l červeného vína
  • 100 g třtinového cukru
  • Sůl
  • Pepř
  • Olivový olej
  • 50 g Másla

Krkovička:

  1. V misce rozmícháme med, hořčici a černé pivo na marinádu.
  2. Krkovici osolíme, opepříme a okmínujeme, uložíme do marinády společně se snítkami rozmarýnu a tymiánu, odložíme do lednice nejméně na dvě hodiny.
  3. Česnek nasekáme na drobno, cibuli nakrájíme na plátky a dáme na dno pekáčku.
  4. Maso vytáhneme z ledničky a i s 1/2 marinády ho rozložíme na pekáček, včetně bylinek.
  5. Dáme do trouby na 150°C.
  6. Po půl hodince pečení dolijeme zbylou marinádou a vrátíme do trouby.
  7. Po dalších cca 10 minutách maso obrátíme a pokračujeme v pečení do měkka (což může trvat ještě půl hodinky).
  8. Na posledních pár minut můžeme zvednout teplotu kvůli barvě, ovšem je nutné maso hlídat, protože medová marináda má tendenci se připalovat.

Marmeláda:

  1. Cibuli nakrájíme na plátky, posypeme cukrem, solí a pepřem a uložíme do lednice marinovat nejméně na 2 hodiny.
  2. V kastrolu rozpustíme olivový olej s máslem, dáme do něj cibuli přecezenou přes cedník (pustí v lednici šťávu - tu ovšem nevyhodímne , ale posléze přidáme do kastrolu).
  3. Pomalu dusíme do skleněna, přilijeme červené víno a šťávu z cibule a pomalu vaříme do zhoustnutí konzistence sirupu.

Upečenou krkovici podáváme s cibulovou marmeládou a pečenou bramborou.


Ohodnoťte recept

Chutnalo vám?

Storno
Přidat