Foie gras s pečeným jablkem

Martin
Vaše hodnocení:
Počet porcí: 4
Příprava: 5 minut
Vaření: 10 minut
Foie gras s pečeným jablkem - do zlatova grilovaná, tučná husí játra

Složení porce

hodnoty jsou pouze orientační
energie
640 KJ
sacharidy
21 g
cukry
7 g
bílkovina
5 g
tuky
4 g
vláknina
2 g
draslík
91 mg
vápník
46 mg
fosfor
24 mg
hořčík
23 mg
sodík
4 mg
železo
1 mg

Ingredience

  • 400 g foie gras
  • 2 jablka
  • sůl
  • pepř
  • trochu moučkového cukru
  • snítka tymiánu
  1. Játra nakrájíme na silnější plátky.
  2. Lehce nařízneme tupou stranou nože na mřížku.
  3. Osolíme a opepříme. Nebojte se toho, je potřeba docela dost.
  4. Položíme na rozehřátou pánev a grilujeme zprudka do zlatova. Foie gras musí zůstat uprostřed růžová. Přetáhnout foie gras je obrovská škoda.
  5. Mezitím dáme do trouby na pekáček jablka nakrájená na čtvrtky, jemně poprášená moučkovým cukrem a snítku tymiánu.
  6. Pečeme při 180°C asi 10 minut.

Ke grilovaným foie gras se hodí sladké přílohy, pečená jablka, hruškové či jiné ovocné pyré nebo třeba fíková marmeláda, brusinky apod. Stejně tak kousek sladkého, bílého pečiva např. brioška nebo i kousek vánočky je naprosto ideální.


Ohodnoťte recept

Chutnalo vám?

Další zajímavá videa

DALŠÍ RECEPTY

Storno
Přidat
Copyright © 2017-2020 www.sikovnykuchar.cz Všechna práva vyhrazena.