Lívance s jogurtovým dipem
JiřinkaSložení porce
    hodnoty jsou pouze orientační  
  - energie
 - 2952 KJ
 - sacharidy
 - 77 g
 - tuky
 - 43 g
 - cukry
 - 31 g
 - bílkovina
 - 14 g
 - nasycené mastné kyseliny
 - 13 g
 - mononenasycené mastné kyseliny
 - 7 g
 - vláknina
 - 1 g
 - lepek
 - 1 g
 - polynenasycené mastné kyseliny
 - 1 g
 - sůl
 - 1 g
 - draslík
 - 201 mg
 - fosfor
 - 190 mg
 - vápník
 - 157 mg
 - cholesterol
 - 127 mg
 - sodík
 - 55 mg
 - hořčík
 - 37 mg
 - železo
 - 1 mg
 - zinek
 - 1 mg
 
Ingredience
- 250 g hladké mouky
 - 200 ml mléka
 - 100 g cukru
 - 25 g droždí
 - 2 vejce
 - sůl
 - 100 g másla (přepuštěné na pečení)
 - 200 g bílého jogurtu (neslazený)
 - 100 g majonézy
 - trochu pažitky
 - sůl
 - bílý pepř
 
jogurtový dip
Postup:
- Nejdříve si zaděláme těsto na lívanečky. Ohřejeme mléko, aby bylo jen tak vlažné a rozdrobíme do něj droždí, přidáme lžičku cukru, lžíci mouky a promícháme.
 - Chvíli necháme, aby kvásek vzešel.
 - Do mísy si nasypeme mouku, zbytek cukru, vejce, sůl, kvásek a důkladně těsto promícháme. Necháme tak půl hodiny vykynout.
 - 
Z těsta pečeme lívance na přepuštěném másle. Já mám ráda malé lívanečky,takže je dělám lžící.
 - 
Jogurtový dip
- Jogurt smícháme s majonézou - pořádně promícháme, aby se ingredience spojily.
 - Ochutíme solí, pepřem a nakrájenou pažitkou.
 
 - Dip dáme do misky a lívanečky namáčíme do dipu. Trochu jiná varianta, ale nemusíme lívance jen na sladko! Dobrou chuť.
 
Ohodnoťte recept
Chutnalo vám?
DALŠÍ RECEPTY
                  
            Tagliatelle s kuřecím masem a listovým špenátem
          
                  
            Špaldové muffiny s dýňovým pyré a drobenkou
          
                  
            Kuřecí steak s bylinkovým velouté
          
                  
            Houbová omáčka s vařeným hovězím
          
              
      Vyžadován uživatelský účet
  
    Musíte být přihlášen pro použití této funkce. Prosím přihlašte se.  
  Děkujeme za Váš komentář
  
        Abychom mohli váš komentář zobrazit ostatním, potřebujeme o Vás vědět více informací.
        Stačí se jednoduše přihlásit pomocí vašeho Facebooku nebo si založit účet u nás.
        Zabere to jen chvilku.
      
    Recept byl přidán mezi vaše oblíbené
  
        Nezapomněli jste se přihlásit? Můžete to udělat buď přes Facebook, nebo si založte
        účet u nás. Nebojte, zabere to jen chvilku. Ke svým oblíbeným receptům
        se pak dostanete kdykoliv a kdekoliv.