Fazolová polévka se zelím a uzeným masem

Jiřinka
Průměrné hodnocení:
Vaše hodnocení:
Počet porcí: 4
Příprava: 40 minut
Vaření: 50 minut
Fazolačka trochu jinak

Složení porce

hodnoty jsou pouze orientační
energie
3153 KJ
tuky
55 g
sacharidy
35 g
nasycené mastné kyseliny
26 g
bílkovina
18 g
vláknina
14 g
sůl
3 g
mononenasycené mastné kyseliny
1 g
draslík
414 mg
sodík
256 mg
vápník
82 mg
fosfor
59 mg
hořčík
44 mg
železo
2 mg
cholesterol
2 mg

Ingredience

  • 250 g červených fazolí
  • 500 g uzených žeber
  • 250 ml smetany (32%)
  • 250 g kysaného zelí
  • 250 g brambor
  • pepř
  • 1 cibule
  • 1 lžíce sádla
  • 1 lžička mleté červené papriky

Postup:

  1. Fazole párkrát propláchneme vodou.
  2. Čisté fazole zalijeme litrem vlažné vody a necháme minimálně 4 hodiny namočené.
  3. Po 4 hodinách vodu vylijeme, dáme novou a dáme vařit cca 30 minut.
  4. Uzené žebírka také vaříme cca 30 minut.
  5. Maso vyndáme, obereme a nakrájíme na kousky.
  6. V hrnci rozpustíme sádlo, přidáme na jemno nakrájenou cibuli a smažíme do zlatova.
  7. Zaprášíme mletou paprikou a zalijeme vývarem z žebírek.
  8. Přidáme na kostky nakrájené brambory, maso, zelí a fazole.
  9. Dochutíme pepřem - se solí opatrně, uzené maso je dost slané.
  10. Vaříme cca 20 minut , aby byly brambory měkké.
  11. Nakonec vlijeme smetanu, ale již nevaříme.
  12. Tato polévka Vás určitě zasytí a podráždí vaše chuťové buňky. Přeji dobrou chuť.

Ohodnoťte recept

Chutnalo vám?

Další zajímavá videa

DALŠÍ RECEPTY

Storno
Přidat
Copyright © 2017-2020 www.sikovnykuchar.cz Všechna práva vyhrazena.