Vitello tonnato

Martin
Vaše hodnocení:
Počet porcí: 4
Příprava: 20 minut
Vaření: 50 minut
Celkově: 1440 minut
aneb telecí s tuňákovou omáčkou

Složení porce

hodnoty jsou pouze orientační
energie
1656 KJ
bílkovina
32 g
tuky
23 g
mononenasycené mastné kyseliny
10 g
sacharidy
9 g
nasycené mastné kyseliny
3 g
cukry
2 g
polynenasycené mastné kyseliny
1 g
sůl
1 g
cholesterol
159 mg
fosfor
158 mg
draslík
143 mg
vápník
86 mg
sodík
63 mg
hořčík
38 mg
železo
3 mg
zinek
1 mg

Ingredience

  • 400g telecí kýty
  • 200g tuňáka v konzervě
  • 2 lžíce kaparů
  • 3 ančovičky
  • 4 vejce
  • 4 lžíce olivového oleje
  • 3 citrony
  • 200ml bílé víno
  • snítka šalvěje
  • sůl
  • pepř
  • 2 mrkve
  • 1 řapík celeru

Postup:

  1. Telecí kýtu očistíme, osolíme, opepříme, zalijeme bílým vínem, přidáme pár lístků šalvěje a necháme přes noc marinovat.
  2. Občas maso obrátíme.
  3. Druhý den si dáme vařit do kastrolu vodu se zeleninou, osolíme a až začne voda vařit, vložíme do ní maso i s vínem , ve kterém jsem maso marinovali.
  4. Vaříme do měkka, což může být 45 - 60 minut, podle toho jak máme maso velké.
  5. vejce uvaříme na tvrdo.
  6. Do mixéru dáme tuňáka, ančovičky, z vařených vajec pouze žloutky, olivový olej, šťávu z citronů a jednu lžíci kaparů.
  7. Vše rozmixujeme do hladka, dochutíme solí, pepřem a citronovou šťávou.
  8. Při podávání nakrájíme telecí na tenké plátky, potřeme tuňákovou omáčkou a ozdobíme zbytkem kaparů. Můžeme přidat i kyselé okurky na tenké plátky.
  9. I když může znít kombinace masa a tuňáka poněkud nezvykle, budete překvapeni vynikající chutí tohoto proslaveného italského pokrmu.

Ohodnoťte recept

Chutnalo vám?

Storno
Přidat