Vitello tonnato
MartinSložení porce
hodnoty jsou pouze orientační
- energie
- 1656 KJ
- bílkovina
- 32 g
- tuky
- 23 g
- mononenasycené mastné kyseliny
- 10 g
- sacharidy
- 9 g
- nasycené mastné kyseliny
- 3 g
- cukry
- 2 g
- polynenasycené mastné kyseliny
- 1 g
- sůl
- 1 g
- cholesterol
- 159 mg
- fosfor
- 158 mg
- draslík
- 143 mg
- vápník
- 86 mg
- sodík
- 63 mg
- hořčík
- 38 mg
- železo
- 3 mg
- zinek
- 1 mg
Ingredience
- 400g telecí kýty
- 200g tuňáka v konzervě
- 2 lžíce kaparů
- 3 ančovičky
- 4 vejce
- 4 lžíce olivového oleje
- 3 citrony
- 200ml bílé víno
- snítka šalvěje
- sůl
- pepř
- 2 mrkve
- 1 řapík celeru
Postup:
- Telecí kýtu očistíme, osolíme, opepříme, zalijeme bílým vínem, přidáme pár lístků šalvěje a necháme přes noc marinovat.
- Občas maso obrátíme.
- Druhý den si dáme vařit do kastrolu vodu se zeleninou, osolíme a až začne voda vařit, vložíme do ní maso i s vínem , ve kterém jsem maso marinovali.
- Vaříme do měkka, což může být 45 - 60 minut, podle toho jak máme maso velké.
- vejce uvaříme na tvrdo.
- Do mixéru dáme tuňáka, ančovičky, z vařených vajec pouze žloutky, olivový olej, šťávu z citronů a jednu lžíci kaparů.
- Vše rozmixujeme do hladka, dochutíme solí, pepřem a citronovou šťávou.
- Při podávání nakrájíme telecí na tenké plátky, potřeme tuňákovou omáčkou a ozdobíme zbytkem kaparů. Můžeme přidat i kyselé okurky na tenké plátky.
- I když může znít kombinace masa a tuňáka poněkud nezvykle, budete překvapeni vynikající chutí tohoto proslaveného italského pokrmu.
Ohodnoťte recept
Chutnalo vám?
DALŠÍ RECEPTY
Mušle sv. Jakuba s čočkou beluga
Kuřecí roláda s nádivkou s mevědím česnekem
Zapečené těstoviny trochu jinak
Kuřecí soté s hlívou ústřičnou
Vyžadován uživatelský účet
Musíte být přihlášen pro použití této funkce. Prosím přihlašte se.
Děkujeme za Váš komentář
Abychom mohli váš komentář zobrazit ostatním, potřebujeme o Vás vědět více informací.
Stačí se jednoduše přihlásit pomocí vašeho Facebooku nebo si založit účet u nás.
Zabere to jen chvilku.
Recept byl přidán mezi vaše oblíbené
Nezapomněli jste se přihlásit? Můžete to udělat buď přes Facebook, nebo si založte
účet u nás. Nebojte, zabere to jen chvilku. Ke svým oblíbeným receptům
se pak dostanete kdykoliv a kdekoliv.