Tuřínová polévka

marus
Vaše hodnocení:
Počet porcí: 3
Příprava: 10 minut
Vaření: 25 minut
polévky

Složení porce

hodnoty jsou pouze orientační
energie
1328 KJ
tuky
24 g
sacharidy
13 g
nasycené mastné kyseliny
8 g
mononenasycené mastné kyseliny
4 g
cukry
3 g
vláknina
3 g
polynenasycené mastné kyseliny
3 g
bílkovina
2 g
draslík
408 mg
vápník
100 mg
fosfor
83 mg
sodík
46 mg
hořčík
42 mg
cholesterol
40 mg
mangan
2 mg
železo
2 mg

Ingredience

  • 200 g tuřínu
  • 100 g brambor
  • 1 cibuli
  • 50 g žampionů
  • 50 g másla
  • 30 ml oleje
  • 750 ml vývaru
  • 1/2 lžičky fenyklu (drceného )
  • 5 kardamomu (tobolek )
  • sůl
  • pepř
  • špetku chilli papriček (sušených drcených )

Postup:

  1. Na másle s olejem orestujeme dosklovata cibuli nakrájenou na půlkolečka.
  2. Přidáme oloupaný, omytý na kostičky nakrájený tuřín a bramboru, zalijeme vývarem a vaříme doměkka.
  3. V hmoždíři nadrtíme semínka fenyklu a kardamomu, pokrájíme očištěné žampiony. Vše přidáme do základu a ještě krátce povaříme.
  4. Podle chuti osolíme a opepříme. Na talíři posypeme petrželkou a kdo má rád přidá vločky chilli .
  5. Vývar použijeme masový nebo zeleninový.
  6. Polévku lze udělat i krémovou přidáním smetany - rozmixovat a povařit. Pak dáváme zvlášť restované žampiony až do talíře.

Ohodnoťte recept

Chutnalo vám?

Další zajímavá videa

DALŠÍ RECEPTY

Storno
Přidat
Copyright © 2017-2020 www.sikovnykuchar.cz Všechna práva vyhrazena.