Szegedinský sojový guláš

Zdeňka V.
Průměrné hodnocení:
Vaše hodnocení:
Počet porcí: 4
Příprava: 20 minut
Vaření: 20 minut
bezmasá alternativa Szegedinského guláše

Složení porce

hodnoty jsou pouze orientační
energie
1350 KJ
bílkovina
32 g
sacharidy
21 g
vláknina
12 g
cukry
10 g
tuky
9 g
nasycené mastné kyseliny
4 g
mononenasycené mastné kyseliny
2 g
sodík
252 mg
draslík
165 mg
vápník
118 mg
fosfor
63 mg
hořčík
53 mg
cholesterol
21 mg
železo
9 mg

Ingredience

  • 250 g sojového masa
  • 250 g kysaného zelí
  • 3 ks cibule
  • 3 lžíce másla( nebo GHÍ)
  • 1/2 lžíce mleté papriky
  • mletý kmín
  • sůl
  • 12 g zeleninového bujón (NATURAL bez glutamátu , 1 kostka)
  • 1/2 lžičky Thajského kari
  • 1 lžíce solamylu (nebo rýžová mouka na zahuštění)

Postup:

  1. Sojové maso vaříme cca 15 minut s bujónem a kari.
  2. Na pánvi, nebo v kastrolku orestujeme na másle , nebo GHÍ cibuli.
  3. Přidáme vymačkané kysané zelí
  4. podlijeme vodou nebo vývarem a dusíme až je měkké.
  5. Potom přidáme uvařené a vymačkané sojové maso a chvíli povaříme.
  6. Nakonec zahustíme solamylem, nebo rýžovou moukou
  7. Můžeme zjemnit moukou

Ohodnoťte recept

Chutnalo vám?

Další zajímavá videa

DALŠÍ RECEPTY

Storno
Přidat
Copyright © 2017-2020 www.sikovnykuchar.cz Všechna práva vyhrazena.