Rybí krokety
MartinSložení porce
hodnoty jsou pouze orientační
- energie
- 4448 KJ
- tuky
- 79 g
- sacharidy
- 62 g
- bílkovina
- 24 g
- mononenasycené mastné kyseliny
- 20 g
- polynenasycené mastné kyseliny
- 17 g
- nasycené mastné kyseliny
- 8 g
- vláknina
- 5 g
- cukry
- 5 g
- lepek
- 1 g
- draslík
- 695 mg
- fosfor
- 273 mg
- vápník
- 154 mg
- sodík
- 144 mg
- cholesterol
- 141 mg
- hořčík
- 112 mg
- železo
- 6 mg
- zinek
- 3 mg
- mangan
- 2 mg
- měď
- 1 mg
Ingredience
- 300g tresky
- 2 větší brambory
- 3 vejce
- 100 g hladké mouky (na obalení )
- 100 g strouhanky (Panko na obalení )
- 1 ledový salát
- cherry rajčátka
- 2 avokáda
- hrst koriandru
- špetku sezamu ( na ozdobení )
- trocha pepře (růžový na ozdobení )
- 2 lžíce vinného octa
- 3 lžíce olivového oleje
- 1 lžíce medu
- 200 ml oleje ( na smažení )
- sůl
- pepř
- 1 citron
Postup:
- Brambory uvaříme ve slupce, oloupeme a nastrouháme.
- Rybu (můžou být i odřezky, které nám například zbyly z jiného receptu) nasekáme na jemno, třeba v robotu.
- Smícháme v misce s bramborami a jedním vejcem. Osolíme, opepříme a přidáme i hrst nasekného koriandru a trochu strouhanky na zahuštění.A ze vzniklé hmoty vyválíme kuličky nebo válečky.
- Připravíme si klasický trojobal a krokety obalíme. Napřed v mouce, pak v rozšlehaných vejcích a nakonec ve strouhance Panko(hrubší strouhanka).
- Krokety vkládáme do rozpáleného oleje a smažíme 5 - 6 minut do zlatova.
- Ledový slát natrháme na kousky, rajčata překrájíme na polovinu a avokádo oloupeme a nakrájíme na kostky. Avokádo musí být zralé a ihned po nakrájení ho zastříkneme šťávou z citronu, aby nezhnědlo.
- Z octa, olivového oleje a medu si připravíme zálivku na salát. V misce rozmícháme ocet s medem a postupně zašleháváme olivový olej. Vznikne nám hustější emulze, kterou ještě osolíme sa přidáme čerstvě mletý pepř.
- Salát s touto zálivkou promícháme. Přidáme k němu cherry rajčátka, avokádo a ihned podáváme, s usmaženými kroketami,ozdobené sezamem, růžovým pepřem a lístky koriandru.
Ohodnoťte recept
Chutnalo vám?
DALŠÍ RECEPTY
Máslové velikonoční jidášky
Plněná máslová dýně
Krůtí medailonky s chedarovou omáčkou
Fazolová polévka s klobáskou
Vyžadován uživatelský účet
Musíte být přihlášen pro použití této funkce. Prosím přihlašte se.
Děkujeme za Váš komentář
Abychom mohli váš komentář zobrazit ostatním, potřebujeme o Vás vědět více informací.
Stačí se jednoduše přihlásit pomocí vašeho Facebooku nebo si založit účet u nás.
Zabere to jen chvilku.
Recept byl přidán mezi vaše oblíbené
Nezapomněli jste se přihlásit? Můžete to udělat buď přes Facebook, nebo si založte
účet u nás. Nebojte, zabere to jen chvilku. Ke svým oblíbeným receptům
se pak dostanete kdykoliv a kdekoliv.