Penne se zelím

Brandyskakuchticka
Průměrné hodnocení:
Vaše hodnocení:
Počet porcí: 4
Příprava: 10 minut
Vaření: 30 minut
neobvyklá, ale chutná kombinace

Složení porce

hodnoty jsou pouze orientační
energie
1552 KJ
sacharidy
47 g
tuky
15 g
cukry
8 g
bílkovina
7 g
polynenasycené mastné kyseliny
5 g
vláknina
3 g
lepek
1 g
mononenasycené mastné kyseliny
1 g
sůl
1 g
nasycené mastné kyseliny
1 g
draslík
895 mg
fosfor
258 mg
sodík
206 mg
vápník
162 mg
hořčík
86 mg
železo
4 mg
zinek
3 mg
mangan
1 mg

Ingredience

  • 500 g hlávkového bílého zelí
  • 250 g drcených rajčat ( v plechovce )
  • 1 větší cibule
  • 4 stroužky česneku
  • 500 g těstovin ( v suchém stavu )
  • sůl
  • pepř
  • 1 lžíce cukru
  • 4 lžíce oleje
  • 3 lžíce bílého vína
  • 3 lžíce vinného octa

Postup:

  1. Nadrobno pokrájenou cibuli necháme zesklovatět na 4 lžících oleje a přidáme na nudličky nakrájené bílé zelí a drcená rajčata.
  2. Přidáme sůl, vinný ocet, bílé víno a pod pokličkou dusíme asi 20 minut.
  3. Poté do směsi přidáme pepř, cukr, uvařené těstoviny, prolisovaný česnek, vše promícháme a můžeme servírovat.

Ohodnoťte recept

Chutnalo vám?

Další zajímavá videa

DALŠÍ RECEPTY

Storno
Přidat
Copyright © 2017-2020 www.sikovnykuchar.cz Všechna práva vyhrazena.