Kyselá polévka s masovými knedlíky.

marus
Průměrné hodnocení:
Vaše hodnocení:
Počet porcí: 4
Příprava: 20 minut
Vaření: 20 minut
inspirace z vietnamské kuchyně

Složení porce

hodnoty jsou pouze orientační
energie
1158 KJ
tuky
21 g
bílkovina
14 g
polynenasycené mastné kyseliny
4 g
sacharidy
4 g
mononenasycené mastné kyseliny
2 g
cukry
2 g
vláknina
1 g
nasycené mastné kyseliny
1 g
draslík
192 mg
cholesterol
48 mg
vápník
34 mg
fosfor
21 mg
hořčík
14 mg
sodík
5 mg

Ingredience

  • 300 g vepřového masa
  • 250 g rajčat (zralých)
  • 1 cibuli
  • 5 g houby jidášovo ucho ( není nutné)
  • 5 g shitake houby
  • 2 naťové cibulky
  • čerstvý koriandr
  • 1 citron
  • 1 lžičku rybí omáčky
  • 2 lžíce slunečnicového oleje
  • 1 lžičku sezamového oleje
  • 1 lžičku chilli oleje
  • 1 chilli papričku

Postup:

  1. Nejprve namočíme houby do horké vody ( hodně zvětší objem a změknou)- kdo je nemá rád nemusí použít.
  2. Vepřové maso umeleme nebo můžete koupit mleté.
  3. Polovinu cibule nasekáme najemno a polovinu nakrájíme na měsíčky.
  4. Do hlubší misky dáme maso, jemně nasekanou cibuli, nasekané stonky koriandru a lístky necháme k podávání, nasekané nebo namleté houby, přidáme 1-2 lžíce rybí omáčky místo soli, pepř a vše promícháme.
  5. Necháme asi 10 minut stát a zatím si spaříme a oloupeme rajčata ( nemusí se loupat ale já to mám radši), nakrájíme je na měsíčky.
  6. Ve Wok pánvi nebo hrnci na oleji zpěníme měsíčky cibule, když zesklovatí přidáme rajčata, orestujeme, zalijeme vodou a necháme vařit.
  7. Z odleželého masa uděláme knedlíčky (cca 20 ks) a vložíme je do polévky - hotové vyplavou nahoru.
  8. Přidáme nakrájenou nať cibulky , lístky koriandru, šťávu z poloviny citronu, zakápneme sezamovým a chilli olejem.
  9. Místo soli dochutíme rybí omáčkou 2-3 lžíce .
  10. K podávání dáme do mističky nebo na malý talířek nasekanou chilli papričku a druhou polovinu citronu nakrájenou na měsíčky, aby si každý mohl dát podle chuti.

  11. Ačkoli v názvu je "kyselá", polévka je výborná a vůbec kyselá není . V době kdy nemají rajčata výraznou chuť lze použít sekaná konzervovaná.

Ohodnoťte recept

Chutnalo vám?

Další zajímavá videa

DALŠÍ RECEPTY

Storno
Přidat
Copyright © 2017-2020 www.sikovnykuchar.cz Všechna práva vyhrazena.