Zeleninový salát s čočkou beluga

Martin
Počet porcí: 4
Příprava: 5 minut
Vaření: 30 minut
Lehký, ale výživný letní salátek plný vitamínů a chuti, příjemně překvapující.

Složení porce

hodnoty jsou pouze orientační
energie
2909 KJ
sacharidy
52 g
tuky
40 g
mononenasycené mastné kyseliny
23 g
bílkovina
21 g
nasycené mastné kyseliny
11 g
cukry
7 g
vláknina
3 g
polynenasycené mastné kyseliny
2 g
draslík
378 mg
vápník
142 mg
fosfor
71 mg
hořčík
39 mg
cholesterol
36 mg
sodík
30 mg
železo
4 mg
zinek
1 mg
mangan
1 mg

Ingredience

    Čočka:

  • 0,7 l zeleninového vývaru
  • 300 g čočky beluga
  • 1 mrkev
  • 1 menší cibule
  • 1/4 celeru
  • 60 g másla
  • olivový olej
  • trocha zelené petrželky
  • Salát:

  • 1 ledový salát
  • 1 hrst polníčku
  • 1 salátová okurka
  • 1 žlutá paprika
  • Dresing:

  • 100 ml olivového oleje
  • 50 ml bílého balsamikového octa
  • sůl
  • pepř

Postup:

  1. Uvaříme čočku.
  2. Do misky natrháme listy salátu, nakrájíme okurku a papriku.
  3. Ve druhé misce smícháme ocet s olejem a to tak, že napřed nalijeme ocet a za stálého šlehání metličkou přiléváme olivový olej, až nám vznikne hustější emulze.
  4. Osolím, opepříme a připraveným dresingem zalijeme salát těsně před podáváním.
  5. Na lůžko z dochuceného salátu dáme uvařenou čočku, dozdobíme polníčkem a přidáme pár kapek dresingu.

Chutnalo vám?

Ohodnoťte recept

Přidat
Storno
Přidat