Houbový liškový bramborový guláš

Jiřinka
Průměrné hodnocení:
Vaše hodnocení:
Počet porcí: 4
Příprava: 15 minut
Vaření: 30 minut
Guláš nemusí být jen z masa

Složení porce

hodnoty jsou pouze orientační
energie
1702 KJ
sacharidy
45 g
vláknina
36 g
bílkovina
25 g
tuky
13 g
nasycené mastné kyseliny
3 g
polynenasycené mastné kyseliny
2 g
lepek
1 g
mononenasycené mastné kyseliny
1 g
draslík
440 mg
fosfor
136 mg
hořčík
83 mg
vápník
64 mg
železo
49 mg
cholesterol
15 mg
sodík
10 mg
mangan
5 mg
zinek
1 mg

Ingredience

  • 250 g brambor
  • 250 g hub (čerstvé lišky)
  • 2 lžíce oleje
  • 25 g másla
  • 1 cibule
  • 1 stroužek česneku
  • 2 lžíce hladké mouky
  • 1 lžíce mleté červené papriky
  • 1/2 lžičky majoránky
  • 1 bujon (zeleninový)
  • pepř

Postup:

  1. Do hrnce na rozehřátý olej dáme na drobno nakrájenou cibuli, kterou osmahneme do světle hněda.
  2. Přidáme očištěné lišky a orestujeme.
  3. Přidáme červenou mletou papriku a zalijeme vodou (cca 1,5 litru).
  4. Přidáme oloupané, na kostičky nakrájené brambory a přidáme zeleninový bujon.
  5. Jakmile jsou brambory skoro uvařené, zahustíme jíškou ,kterou jsme udělali z mouky a másla.
  6. Přidáme rozetřený česnek a majoránku a dochutíme pepřem.
  7. Povaříme cca 2 minuty a máme hotovo. Guláš nemusí být jen z masa...

Ohodnoťte recept

Chutnalo vám?

Další zajímavá videa

DALŠÍ RECEPTY

Storno
Přidat
Copyright © 2017-2020 www.sikovnykuchar.cz Všechna práva vyhrazena.