Houbový liškový bramborový guláš
JiřinkaSložení porce
hodnoty jsou pouze orientační
- energie
- 1702 KJ
- sacharidy
- 45 g
- vláknina
- 36 g
- bílkovina
- 25 g
- tuky
- 13 g
- nasycené mastné kyseliny
- 3 g
- polynenasycené mastné kyseliny
- 2 g
- lepek
- 1 g
- mononenasycené mastné kyseliny
- 1 g
- draslík
- 440 mg
- fosfor
- 136 mg
- hořčík
- 83 mg
- vápník
- 64 mg
- železo
- 49 mg
- cholesterol
- 15 mg
- sodík
- 10 mg
- mangan
- 5 mg
- zinek
- 1 mg
Ingredience
- 250 g brambor
- 250 g hub (čerstvé lišky)
- 2 lžíce oleje
- 25 g másla
- 1 cibule
- 1 stroužek česneku
- 2 lžíce hladké mouky
- 1 lžíce mleté červené papriky
- 1/2 lžičky majoránky
- 1 bujon (zeleninový)
- pepř
Postup:
- Do hrnce na rozehřátý olej dáme na drobno nakrájenou cibuli, kterou osmahneme do světle hněda.
- Přidáme očištěné lišky a orestujeme.
- Přidáme červenou mletou papriku a zalijeme vodou (cca 1,5 litru).
- Přidáme oloupané, na kostičky nakrájené brambory a přidáme zeleninový bujon.
- Jakmile jsou brambory skoro uvařené, zahustíme jíškou ,kterou jsme udělali z mouky a másla.
- Přidáme rozetřený česnek a majoránku a dochutíme pepřem.
- Povaříme cca 2 minuty a máme hotovo. Guláš nemusí být jen z masa...
Ohodnoťte recept
Chutnalo vám?
DALŠÍ RECEPTY
Kuřecí Cordon bleu
Telecí blanquette
Pečená krkovička s marmeládou z červené cibule
Koláč z krvavých pomerančů
Vyžadován uživatelský účet
Musíte být přihlášen pro použití této funkce. Prosím přihlašte se.
Děkujeme za Váš komentář
Abychom mohli váš komentář zobrazit ostatním, potřebujeme o Vás vědět více informací.
Stačí se jednoduše přihlásit pomocí vašeho Facebooku nebo si založit účet u nás.
Zabere to jen chvilku.
Recept byl přidán mezi vaše oblíbené
Nezapomněli jste se přihlásit? Můžete to udělat buď přes Facebook, nebo si založte
účet u nás. Nebojte, zabere to jen chvilku. Ke svým oblíbeným receptům
se pak dostanete kdykoliv a kdekoliv.