Sladko-kyselé fazolky s krkovičkou

Jiřinka
Průměrné hodnocení:
Vaše hodnocení:
Počet porcí: 3
Příprava: 15 minut
Vaření: 30 minut
Celkově: 50 minut
Z čerstvých fazolek se dají taky uvařit dobrá jídla

Složení porce

hodnoty jsou pouze orientační
energie
3827 KJ
tuky
61 g
sacharidy
61 g
bílkovina
29 g
vláknina
15 g
nasycené mastné kyseliny
13 g
polynenasycené mastné kyseliny
10 g
mononenasycené mastné kyseliny
4 g
cukry
2 g
draslík
1,142 g
lepek
1 g
fosfor
200 mg
vápník
107 mg
cholesterol
88 mg
hořčík
86 mg
sodík
25 mg
železo
4 mg
mangan
1 mg
zinek
1 mg

Ingredience

  • 300 g vepřové krkovice
  • 200 g fazolových lusků
  • 2 stroužky česneku
  • 2 lžíce hladké mouky
  • 50 g másla
  • 1 cibule
  • 100 ml oleje
  • sůl
  • pepř
  • 1 lžička octa
  • 1 lžička krystalového cukru
  • 500 g brambor

Postup:

  1. Krkovičku si nakrájíme na menší kostky.
  2. Cibulku na drobno nakrájíme a na oleji osmažíme do zlatava. Na usmaženou cibulku přidáme maso, osolíme, opepříme, přidáme ocet, cukr, přidáme tak 200 ml vody a necháme dusit tak 20 minut, aby bylo maso měkké.
  3. Fazolky si opereme, nakrájíme a přidáme na 10 minut k masu.
  4. Zvlášť v kastrůlku si uděláme z másla a mouky jíšku, kterou přidáme po fazolkách.
  5. Po deseti minutách vypneme.
  6. Podáváme s vařeným bramborem a přejeme dobrou chuť.

Ohodnoťte recept

Chutnalo vám?

Další zajímavá videa

DALŠÍ RECEPTY

Storno
Přidat
Copyright © 2017-2020 www.sikovnykuchar.cz Všechna práva vyhrazena.