Marinovaný losos Gravlax

marus
Vaše hodnocení:
Počet porcí: 5
Příprava: 15 minut
Celkově: 2880 minut
ze švédské kuchyně

Složení porce

hodnoty jsou pouze orientační
energie
865 KJ
sacharidy
25 g
cukry
24 g
sůl
24 g
bílkovina
19 g
tuky
2 g
vápník
221 mg
hořčík
147 mg
draslík
128 mg
fosfor
79 mg
cholesterol
45 mg
sodík
10 mg
železo
5 mg
mangan
2 mg

Ingredience

  • 500 g filet z lososa
  • 125 g krystalového cukru
  • 125 g soli
  • lžičku celého pepře
  • 1/2 lžičky koriandru
  • 5 g kopru

Postup:

  1. Lososa zbavíme kůže a pomocí kleštiček nebo pevné pinzety kostí.
  2. Připravený filet dáme do uzavíratelné misky, posypeme směsí cukru se solí.
  3. Pžitiskneme a navrch položíme kopr.
  4. Nadrtíme v hmoždíři zrnka koriandru a pepře a nasypeme je na kopr.
  5. Misku uzavřeme a uložíme do chladničky.
  6. Filet každých 12 hodin otočíme a marinujeme 2 až 3 dny . Pokud chceme mít ozdobný tmavší proužek poklademe na posledních 12 hodin filet plátky vařené červené řepy.
  7. Marinovaného lososa očistíme od soli a krájíme šikmo ostrým dlouhým nožem na co nejtenčí plátky. Podáváme s opečenými krajíčky bílého pečiva potřenými máslem nebo jako obložený talíř se ztraceným vejcem, salátem a citronem.

Ohodnoťte recept

Chutnalo vám?

Další zajímavá videa

DALŠÍ RECEPTY

Storno
Přidat
Copyright © 2017-2020 www.sikovnykuchar.cz Všechna práva vyhrazena.