Lasagne s kapkou vína

Brandyskakuchticka
Vaše hodnocení:
Počet porcí: 4
Příprava: 20 minut
Vaření: 60 minut
Celkově: 70 minut
Pro milovníky italské kuchyně

Složení porce

hodnoty jsou pouze orientační
energie
2874 KJ
tuky
48 g
sacharidy
32 g
bílkovina
21 g
cukry
11 g
nasycené mastné kyseliny
7 g
mononenasycené mastné kyseliny
3 g
vláknina
2 g
polynenasycené mastné kyseliny
2 g
lepek
1 g
draslík
862 mg
fosfor
293 mg
vápník
281 mg
sodík
125 mg
hořčík
84 mg
cholesterol
34 mg
železo
4 mg
zinek
2 mg
mangan
1 mg

Ingredience

    MASOVÁ SMĚS:

  • 500 g mletého masa
  • 2 lžíce oleje
  • 2 mrkve
  • kousek celeru
  • trocha hrášku
  • trocha kukuřice ( dle chuti )
  • 400 g rajčat ( v konzervě nebo rajčatového pyré )
  • 2 stroužky česneku
  • 300 ml bílého vína
  • 200 ml hovězího vývaru
  • rozmarýn
  • sůl
  • pepř
  • BEŠAMEL:

  • 600 ml mléka
  • 45 g másla
  • 45 g hladké mouky
  • trocha muškátového oříšku
  • 1 bobkový list
  • 3 hřebíčky

Postup:

  1. Na oleji orestujeme na kousky nakrájenou mrkev a celer.
  2. Poté přidáme česnek s rozmarýnem a ještě chvíli restujeme,nakonec přidáme maso.
  3. Restujeme do odpaření tekutiny, poté podlijeme vínem a vaříme dokud se víno nevyvaří.
  4. Pak přidáme rajčata, hovězí vývar, sůl, pepř a vaříme asi 30 min.
  5. Bešamel: z mouky a másla uděláme světlou jíšku, zalijeme mlékem, prošleháme a přidáme bobkový list a hřebíčky. Vaříme na mírném ohni asi 15min - mícháme! Nakonec přidáme muškátový oříšek, sůl, pepř.
  6. Na dno pekáčku dáme vrstvu bešamelu, na něj pláty lasagní a pak masovou směs, opakujeme do spotřebování surovin.
  7. Končíme bešamelem, který posypeme strouhaným parmazánem.
  8. Pečeme při 180 °C asi 40 min.

Ohodnoťte recept

Chutnalo vám?

Další zajímavá videa

DALŠÍ RECEPTY

Storno
Přidat
Copyright © 2017-2020 www.sikovnykuchar.cz Všechna práva vyhrazena.