Candát v sezamu

marus
Vaše hodnocení:
Počet porcí: 2
Příprava: 5 minut
Vaření: 20 minut
ryba, která zaslouží pozornost

Složení porce

hodnoty jsou pouze orientační
energie
1472 KJ
bílkovina
45 g
tuky
11 g
sacharidy
9 g
cukry
6 g
vláknina
5 g
mononenasycené mastné kyseliny
4 g
sůl
2 g
nasycené mastné kyseliny
2 g
draslík
341 mg
fosfor
191 mg
vápník
120 mg
hořčík
91 mg
cholesterol
70 mg
železo
5 mg
sodík
3 mg
mangan
1 mg
zinek
1 mg

Ingredience

  • 400 g candáta
  • 1 lžička citronové šťávy
  • sůl
  • pepř
  • 2 lžíce zakysané smetany
  • trocha sezamových semínek
  • 400 g baby špenátu
  • 150 g cherry rajčat
  • 1 cibule
  • 1 stroužek česneku
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 50 ml vývaru (nebo bílého vína )

Postup:

  1. Rybu očistíme, opláchneme a osušíme.
  2. Troubu předehřejeme na 180 ° C.
  3. Filety přepůlíme, pokapeme citronovou šťávou, osolíme, opepříme a potřeme zakysankou.
  4. Přendáme do pekáčku vyloženého pečícím papírem, posypeme sezamovými semínky a dáme na 20 minut péct.
  5. Mezitím opláchneme špenát a necháme v sítku okapat.
  6. Na olivovém oleji zpěníme cibuli nakrájenou na tenká kolečka.
  7. Přidáme špenát, plátky česneku a chvilku restujeme.
  8. Ke špenátu přidáme rozpůlená rajčata a podlijeme vývarem nebo vínem ( můžeme i vodou).
  9. Promícháme a povaříme asi 2 minuty .
  10. Podáváme rybu položenou na zeleninové směsi s toastem nebo bramborami.

  11. K této úpravě můžeme použít i jinou rybu.

Ohodnoťte recept

Chutnalo vám?

Další zajímavá videa

DALŠÍ RECEPTY

Storno
Přidat
Copyright © 2017-2020 www.sikovnykuchar.cz Všechna práva vyhrazena.