Červená řepa pečená s medem a ořechy

marus
Vaše hodnocení:
Počet porcí: 3
Příprava: 10 minut
Vaření: 30 minut
zdravá a chutná

Složení porce

hodnoty jsou pouze orientační
energie
1025 KJ
sacharidy
22 g
cukry
15 g
tuky
14 g
polynenasycené mastné kyseliny
7 g
vláknina
5 g
bílkovina
5 g
mononenasycené mastné kyseliny
4 g
draslík
1,577 g
nasycené mastné kyseliny
1 g
fosfor
776 mg
hořčík
335 mg
vápník
278 mg
sodík
196 mg
mangan
8 mg
železo
8 mg
zinek
6 mg
měď
2 mg

Ingredience

  • 500 g červené řepy
  • 1/2 lžičky fenyklu
  • 50 g vlašských ořechů
  • 1 lžíci olivového oleje
  • 1 lžíci medu
  • 1/2 citronu
  • 1 stroužek česneku
  • sůl
  • pepř

Postup:

  1. Červenou řepu lze koupit už předvařenou vakuovanou nebo uvařit.
  2. Omytou červenou řepu dáme do nádoby určené pro mikrovlnku s 100 ml vody a semínky fenyklu.
  3. Vaříme 2 x 8 min ( po 8 min. otočíme, měkká sklouzne z vidličky ) na 800 W.
  4. Uvařenou řepu necháme vychladnout a nakrájíme ji na silnější plátky.
  5. Plátky naskládáme do zapékací misky, osolíme a opepříme.
  6. Nasekáme ořechy, česnek a nasypeme na řepu, pokapeme citronovou šťávou a medem.
  7. Takto připravenou misku dáme do trouby vyhřáté na 190 °C a zapečeme asi 10-15 min.
  8. Upečenou řepu pokapeme olivovým olejem.
  9. Podáváme jako předkrm nebo přílohu k masu pečenému na česneku.

Ohodnoťte recept

Chutnalo vám?

Další zajímavá videa

DALŠÍ RECEPTY

Storno
Přidat
Copyright © 2017-2020 www.sikovnykuchar.cz Všechna práva vyhrazena.