Losos Wellington

marus
Vaše hodnocení:
Počet porcí: 3
Příprava: 10 minut
Vaření: 35 minut
hodí se i pro slavnostnější chvíle

Složení porce

hodnoty jsou pouze orientační
energie
4517 KJ
tuky
79 g
bílkovina
47 g
sacharidy
40 g
mononenasycené mastné kyseliny
10 g
nasycené mastné kyseliny
9 g
trans mastné kyseliny
8 g
cukry
2 g
vláknina
1 g
lepek
1 g
polynenasycené mastné kyseliny
1 g
draslík
638 mg
cholesterol
193 mg
vápník
181 mg
fosfor
180 mg
hořčík
81 mg
sodík
62 mg
železo
5 mg
mangan
1 mg
zinek
1 mg

Ingredience

  • 600 g lososa( bez kůže)
  • 300 g listové rozválené těsto
  • 200 g čerstvého špenátu
  • 1 cibule
  • 1 stroužek česneku
  • 1 pórek
  • 50g másla
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 citron
  • 1 vejce
  • sůl
  • pepř

Postup:

  1. Na cibulce, zpěněné na oleji podusíme opraný, odstředěný a pokrájený špenát spolu s česnekem, osolíme a opepříme.
  2. Dáme stranou a na másle krátce restujeme pórek.
  3. Lososa pokapeme citronovou šťávou, osolíme a opepříme z obou stran.
  4. Plát listového těsta přeložíme v polovině a k jedné straně dáme špenát.
  5. Na špenát položíme lososa,na něj navrstvíme pórek a překryjeme těstem.
  6. Okraje pevně přimáčkneme, vršek několikrát propíchneme, aby mohla utíkat pára a potřeme rozkvedlaným vejcem.
  7. Dáme do trouby předehřáté na 200° C upéct dozlatova asi na 25 minut.
  8. Můžeme podávat pouze se salátem, těsto přílohu nahradí.

Ohodnoťte recept

Chutnalo vám?

Mohlo by vás zajímat

Další zajímavá videa

DALŠÍ RECEPTY

Storno
Přidat
Copyright © 2017-2020 www.sikovnykuchar.cz Všechna práva vyhrazena.