Losos Wellington

marus
Vaše hodnocení:
Počet porcí: 3
Příprava: 10 minut
Vaření: 35 minut
hodí se i pro slavnostnější chvíle

Složení porce

hodnoty jsou pouze orientační
energie
4517 KJ
tuky
79 g
bílkovina
47 g
sacharidy
40 g
mononenasycené mastné kyseliny
10 g
nasycené mastné kyseliny
9 g
trans mastné kyseliny
8 g
cukry
2 g
vláknina
1 g
lepek
1 g
polynenasycené mastné kyseliny
1 g
draslík
638 mg
cholesterol
193 mg
vápník
181 mg
fosfor
180 mg
hořčík
81 mg
sodík
62 mg
železo
5 mg
mangan
1 mg
zinek
1 mg

Ingredience

  • 600 g lososa( bez kůže)
  • 300 g listové rozválené těsto
  • 200 g čerstvého špenátu
  • 1 cibule
  • 1 stroužek česneku
  • 1 pórek
  • 50g másla
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 citron
  • 1 vejce
  • sůl
  • pepř

Postup:

  1. Na cibulce, zpěněné na oleji podusíme opraný, odstředěný a pokrájený špenát spolu s česnekem, osolíme a opepříme.
  2. Dáme stranou a na másle krátce restujeme pórek.
  3. Lososa pokapeme citronovou šťávou, osolíme a opepříme z obou stran.
  4. Plát listového těsta přeložíme v polovině a k jedné straně dáme špenát.
  5. Na špenát položíme lososa,na něj navrstvíme pórek a překryjeme těstem.
  6. Okraje pevně přimáčkneme, vršek několikrát propíchneme, aby mohla utíkat pára a potřeme rozkvedlaným vejcem.
  7. Dáme do trouby předehřáté na 200° C upéct dozlatova asi na 25 minut.
  8. Můžeme podávat pouze se salátem, těsto přílohu nahradí.

Ohodnoťte recept

Chutnalo vám?

Další zajímavá videa

DALŠÍ RECEPTY

Storno
Přidat
Copyright © 2017-2020 www.sikovnykuchar.cz Všechna práva vyhrazena.