Tataki z tuňáka

Martin
Průměrné hodnocení:
Vaše hodnocení:
Počet porcí: 2
Příprava: 10 minut
Vaření: 3 minut
Celkově: 45 minut
Tataki z tuňáka - dokonalý předkrm či lehká svačinka, plná chuti a v neposlední řadě i zdraví...

Složení porce

hodnoty jsou pouze orientační
energie
1383 KJ
bílkovina
46 g
tuky
11 g
trans mastné kyseliny
8 g
nasycené mastné kyseliny
2 g
sůl
1 g
fosfor
174 mg
vápník
118 mg
hořčík
109 mg
draslík
91 mg
cholesterol
76 mg
železo
4 mg
sodík
1 mg
mangan
1 mg

Ingredience

  • 400 g čerstvého tuňáka (sashimi)
  • trocha sojové omáčky
  • 1/2 citronu ( šťáva )
  • trocha černýho sezamu
  • trocha bílýho sezamu
  • trocha sezamovýho oleje
  • trocha salátu frisée (nebo jiný listový salátek)
  • sůl
  • pepř

Postup:

  1. Váleček z tuňáka osolíme, opepříme, zakápneme citronem a sojovou omáčkou. Necháme při pokojové teplotě odpočinout. Oba sezamy smícháme a marinované maso v nich obalíme ze všech stran.
  2. Na rozpálené pánvi s několika kapkami sezamového oleje opečeme krátce ze všech stran. Je opravdu důležité, aby zůstal uprostřed syrový. Jinak se v podstatě nedá jíst.
  3. Hotového tuňáka nakrájíme na plátky a podáváme na listovém salátku, na který si můžeme připravit vinaigrette ze sezamového oleje a například bílého balsamica.
  4. Na maso můžeme ještě dát pár kapek sojové omáčky, špetku soli a čerstvě drceného pepře.

Ohodnoťte recept

Chutnalo vám?

Další zajímavá videa

DALŠÍ RECEPTY

Storno
Přidat
Copyright © 2017-2020 www.sikovnykuchar.cz Všechna práva vyhrazena.