Vaše hodnocení:
Počet porcí: 4
Příprava: 45 minut
Vaření: 15 minut
domácí poctivé

Složení porce

hodnoty jsou pouze orientační
energie
1993 KJ
sacharidy
95 g
bílkovina
16 g
cukry
6 g
tuky
3 g
vláknina
3 g
lepek
1 g
polynenasycené mastné kyseliny
1 g
draslík
272 mg
fosfor
217 mg
vápník
115 mg
hořčík
49 mg
sodík
47 mg
cholesterol
3 mg
zinek
2 mg
železo
2 mg
mangan
1 mg

Ingredience

  • 500 g hladké mouky
  • 300 ml mléka
  • 1/2 lžičky cukru
  • 1 droždí
  • 1/2 lžičky soli

Postup:

  1. Do vlažného mléka přidáme cukr, rozdrobíme droždí a necháme vzejít kvásek.
  2. Mouku smícháme se solí, přilijeme kvásek a zpracujeme těsto, které necháme na teplém místě kynout aspoň 30 min.
  3. Těsto můžeme buď vyválet na asi 2 cm vysoký plát ze kterého vykrojíme větší kolečka, která se nechají ještě asi 10 min kynout, nebo z těsta odebíráme potřebné množství a langoše tvarujeme rukama.
  4. Langoše smažíme ve větším množství oleje – dozlatova.
  5. Usmažené langoše zdobíme dle chuti buď nasladko (nugeta, marmeláda, skořicový cukr) nebo naslano (česnek, kečup, tatarka, sýr).

Ohodnoťte recept

Chutnalo vám?

Další zajímavá videa

DALŠÍ RECEPTY

Storno
Přidat
Copyright © 2017-2020 www.sikovnykuchar.cz Všechna práva vyhrazena.