Králičí maso na černém pivu

marus
Vaše hodnocení:
Počet porcí: 3
Příprava: 10 minut
Vaření: 20 minut
králičí maso je chutné i zdravé

Složení porce

hodnoty jsou pouze orientační
energie
1782 KJ
bílkovina
38 g
tuky
22 g
sacharidy
11 g
cukry
5 g
vláknina
1 g
polynenasycené mastné kyseliny
1 g
cholesterol
108 mg
vápník
61 mg
fosfor
27 mg
hořčík
25 mg
draslík
23 mg
sodík
2 mg
železo
1 mg

Ingredience

  • 500 g králičí stehna (vykostěná)
  • 300 ml černého piva
  • 1 cibuli
  • 100 g červené papriky
  • 100 g žluté papriky
  • 50 g špeku
  • 1 lžíci oleje
  • 1 lžíci vinného octu
  • 1 lžičku cukru
  • 1 lžičku sladké papriky
  • špetku chilli
  • špetku soli
  • špetku pepře
  • 1 lžičku solamylu

Postup:

  1. Maso nakrájíme na kousky velikosti sousta, cibuli na měsíčky, papriky na silnější proužky.
  2. Na rozpálenou pánev dáme nakrájený špek, přidáme cibuli, necháme zesklovatět a vložíme maso.
  3. Vše promícháme, necháme maso zatáhnout, osolíme, okořeníme a po chvilce podlijeme pivem.
  4. Dusíme asi 10 minut pak dochutíme cukrem a octem, přidáme barevnou papriku a promícháme.
  5. Zalijeme v trošce vody rozmíchaným solamylem a povaříme ještě jen 5 minut, aby zelenina zůstala na skus.
  6. Podáváme s rýží, těstovinami nebo jen s chlebem.

  7. Kdo nemá rád králičí může použít maso krůtí nebo kuřecí.

Ohodnoťte recept

Chutnalo vám?

Další zajímavá videa

DALŠÍ RECEPTY

Storno
Přidat
Copyright © 2017-2020 www.sikovnykuchar.cz Všechna práva vyhrazena.