Domácí rybí salát

Jiřinka
Vaše hodnocení:
Počet porcí: 4
Příprava: 25 minut
Celkově: 25 minut
Ihned k jídlu

Složení porce

hodnoty jsou pouze orientační
energie
1527 KJ
tuky
41 g
bílkovina
13 g
sacharidy
9 g
cukry
1 g
vápník
50 mg
draslík
49 mg
sodík
44 mg
fosfor
31 mg
hořčík
25 mg
železo
1 mg

Ingredience

  • 250 g ryby
  • 50 g hrášku
  • 50 g kukuřice
  • 50 g mrkve
  • 200 g majonézy
  • 1/2 lžičky octa
  • sůl
  • pepř

Postup:

  1. Na domácí rybí salát je nejlepší naše ryba , například cejn , kapr , lín .
  2. Rybu očistíme a dáme vařit do jemně osolené vody cca 20 minut.
  3. Rybu scedíme a obereme od kosti, maso natrháme na kousky do misky .
  4. Mraženou zeleninu , hrášek, mrkev a kukuřici vhodíme na 2.minuty do vroucí vody.
  5. Po scezení přidáme k masu .
  6. Osolíme , opepříme ,okyselíme octem ( můžeme i citronovou šťávou ).
  7. Přidáme majonézu , jemně promícháme , dochutíme dle své chuti a můžeme podávat.
  8. Odlehčená varianta , místo majonézy použijeme bílý jogurt .
  9. Podáváme s čerstvým pečivem .
  10. Jak ochutnáte , už nebudete kupovat v obchodech.

Ohodnoťte recept

Chutnalo vám?

Další zajímavá videa

DALŠÍ RECEPTY

Storno
Přidat
Copyright © 2017-2020 www.sikovnykuchar.cz Všechna práva vyhrazena.