Anýzové spirálky

marus
Průměrné hodnocení:
Vaše hodnocení:
Počet porcí: 10
Příprava: 40 minut
Vaření: 15 minut
než přijdou Vánoce

Složení porce

hodnoty jsou pouze orientační
energie
1166 KJ
sacharidy
38 g
cukry
12 g
tuky
11 g
nasycené mastné kyseliny
6 g
bílkovina
5 g
mononenasycené mastné kyseliny
3 g
vláknina
1 g
lepek
1 g
fosfor
81 mg
cholesterol
68 mg
draslík
68 mg
vápník
17 mg
hořčík
15 mg
sodík
14 mg

Ingredience

  • 350 g hladké mouky
  • 125 g másla
  • 125 g moučkového cukru
  • 3 vejce
  • 1/2 lžičky anýzu

Postup:

  1. Mouku, cukr, 2 vejce, máslo a anýz dáme do robotu s noži a během minuty vypracujeme vláčné těsto.
  2. Z těsta odebíráme malé kousky velikosti oříšku, ze kterých vyválíme hádky a ty namotáme na malé kovové trubičky.
  3. Nemusíme je potírat tukem, protože těsto je dostatečně mastné.
  4. Namotané hádky poválíme lehce na podložce nebo válu, potřeme opatrně rozšlehaným vejcem (nejlépe prstem, mašlovačkou se potře i trubička a upečené spirálky pak nejdou sundat) a poválíme v rozsypaném barevném máčku.
  5. Pečeme v troubě předehřáté na 170° C dorůžova a ještě vlažné sundáme z trubiček.

  6. Hotové jsou křupavé a křehké, necukrujeme.

Ohodnoťte recept

Chutnalo vám?

Další zajímavá videa

DALŠÍ RECEPTY

Storno
Přidat
Copyright © 2017-2020 www.sikovnykuchar.cz Všechna práva vyhrazena.