Krůtí karbanátky s dušeným hráškem

marus
Vaše hodnocení:
Počet porcí: 3
Příprava: 15 minut
Vaření: 20 minut
pikantní karbanátky jsou doplněné jemným hráškem

Složení porce

hodnoty jsou pouze orientační
energie
3364 KJ
tuky
53 g
bílkovina
45 g
sacharidy
32 g
polynenasycené mastné kyseliny
10 g
nasycené mastné kyseliny
10 g
cukry
5 g
mononenasycené mastné kyseliny
3 g
sůl
2 g
draslík
1,368 g
vláknina
1 g
lepek
1 g
sodík
579 mg
fosfor
439 mg
vápník
324 mg
hořčík
148 mg
cholesterol
77 mg
železo
9 mg
mangan
3 mg
zinek
3 mg
měď
1 mg

Ingredience

  • 500 g krůtího masa
  • 2 stroužky česneku
  • 2 lžíce sojové omáčky (světlé)
  • 2 lžíce petrželky
  • 1/2 lžičky chilli (koření)
  • 1 lžičku meat masala
  • 50 g strouhanky
  • 30 g anglické slaniny (nebo špeku)
  • 1 vejce
  • pepř
  • sůl
  • 100 ml oleje
  • 450 g hrášku (mraženého )
  • 30 g másla

Postup:

  1. Maso i slaninu umeleme, přidáme koření, utřený česnek, vejce, sojovou omáčku, petrželku a vše promícháme.
  2. Sůl není potřeba tu nahradí sojová omáčka, světlá maso neobarví.
  3. Koření dáme v množství podle chuti.
  4. Směs zahustíme strouhankou a vytvoříme karbanátky.
  5. Karbanátky neobalujeme ale přímo smažíme na oleji dozlatova.
  6. Hotové odkládáme na papírové utěrky odsát přebytečný tuk.
  7. Hrášek propláchneme teplou vodou a okapaný podusíme 1 minutu na másle, dochutíme solí a pepřem.
  8. Můžeme použít i směs hrášku s mrkví nebo květákem.
  9. Podáváme samotné nebo s vařenými bramborami.

Ohodnoťte recept

Chutnalo vám?

Další zajímavá videa

DALŠÍ RECEPTY

Storno
Přidat
Copyright © 2017-2020 www.sikovnykuchar.cz Všechna práva vyhrazena.