Pirohy plněné dýní

Brandyskakuchticka
Vaše hodnocení:
Počet porcí: 4
Příprava: 25 minut
Vaření: 10 minut
Pokud jste milovníky dýní, určitě stojí za vyzkoušení

Složení porce

hodnoty jsou pouze orientační
energie
3073 KJ
sacharidy
66 g
tuky
43 g
bílkovina
19 g
nasycené mastné kyseliny
16 g
polynenasycené mastné kyseliny
12 g
mononenasycené mastné kyseliny
11 g
vláknina
4 g
cukry
4 g
draslík
1,805 g
fosfor
1,146 g
lepek
1 g
sůl
1 g
hořčík
455 mg
vápník
342 mg
cholesterol
106 mg
sodík
19 mg
železo
10 mg
mangan
10 mg
zinek
10 mg
měď
3 mg
jód
1 mg

Ingredience

  • 200 g tvarohu
  • 300 g polohrubé mouky
  • 1 vejce
  • 2 lžíce másla (rozpuštěného)
  • špetka soli
  • 200g dýně hokaido
  • 2 stroužky česneku
  • sůl
  • pepř
  • hrst vlašských ořechů
  • 100 g másla (rozpuštěného)

Postup:

  1. Z tvarohu, mouky, vejce, másla a soli vypracujeme těsto, které necháme asi 30 minut odpočinout.
  2. Dýni umyjeme, vydlabeme a nakrájíme na kousky, dáme na plech a pečeme v troubě do měkka.
  3. Upečenou dýni společně s rozpuštěným máslem a česnek rozmixujeme a ochutíme solí a pepřem.
  4. Odpočaté těsto rozválíme na cca 3 mm vysoký plát ze kterého vykrajujeme pirohy, které plní dýňovým pyré.
  5. Naplněné pirohy vaříme v osolené vodě dokud nevyplavou.
  6. Uvařené pirohy servírujeme posypané nahrubo nakrájenými ořechy a polité rozpuštěným máslem.

Ohodnoťte recept

Chutnalo vám?

Další zajímavá videa

DALŠÍ RECEPTY

Storno
Přidat
Copyright © 2017-2020 www.sikovnykuchar.cz Všechna práva vyhrazena.