Bůček na asijský způsob

Martin
Vaše hodnocení:
Počet porcí: 4
Příprava: 10 minut
Vaření: 90 minut
zjistíme, že bok se dá jíst i jinak než upečený

Složení porce

hodnoty jsou pouze orientační
energie
3629 KJ
tuky
62 g
sacharidy
37 g
bílkovina
30 g
nasycené mastné kyseliny
15 g
cukry
8 g
sůl
3 g
cholesterol
114 mg
draslík
67 mg
vápník
22 mg
fosfor
19 mg
hořčík
10 mg
mangan
5 mg
sodík
2 mg
železo
1 mg

Ingredience

  • 800g prorostlý vepřový bok
  • 1 svazek jarní zelené cibulky
  • 2 lžíce sojové omáčky tmavé
  • 2 lžíce sojové omáčky světlé
  • 150 ml rýžového vína
  • 3 lžíce hnědého cukru
  • 50g čerstvého zázvoru
  • 1 lžíce oleje
  • 1 čajová lžička soli
  • 1 čajová lžička škrobu

Postup:

  1. Bok nakrájíme na menší kostky.
  2. V kastrolu přivedem k varu osolenou vodu, bok do ní vhodíme a 5 - 7 minut povaříme. Následně maso scedíme a propláchneme studenou vodou.
  3. Ve woku nebo hlubší pánví rozpálíme olej a maso na něm zprudka opečeme do červena. Vybereme stranou.
  4. Oloupaný zázvor nakrájíme na delší plátky a opečeme jej krátce na oleji.
  5. Přisypeme cukr a necháme rozpustit.
  6. Zalijeme rýžovým vínem, sojovou omáčkou a přivedeme k varu.
  7. Přidáme polovinu jarní cibulky, překrájené na špalíčky, vrátíme maso a pomalu dusíme pod pokličkou do měkka. Můžeme, podle potřeby občas podlít horkou vodou, ale vždy jen trošku.
  8. Na závěr vmícháme škrob rozmíchaný v malém množství vody, který nám omáčku pomůže zahustit.
  9. Zbytek cibulky nakrájíme na drobno a hotové maso cibulkou posypeme na talíři.
  10. jako přílohu jsem zvolil rýžové nudle, ovšem hodí se k tomu velmi dobře i rýže.

Ohodnoťte recept

Chutnalo vám?

Storno
Přidat