Špagetová dýně s masovou směsí

marus
Vaše hodnocení:
Počet porcí: 3
Příprava: 15 minut
Vaření: 20 minut
špagety bez těsta

Složení porce

hodnoty jsou pouze orientační
energie
1608 KJ
sacharidy
28 g
tuky
21 g
bílkovina
17 g
cukry
14 g
vláknina
6 g
mononenasycené mastné kyseliny
6 g
sůl
1 g
nasycené mastné kyseliny
1 g
draslík
930 mg
fosfor
257 mg
vápník
165 mg
hořčík
81 mg
cholesterol
45 mg
sodík
43 mg
železo
5 mg
zinek
2 mg
mangan
1 mg

Ingredience

  • 450 g dýně (špagetová - střední velikosti)
  • na směs

  • 200 g vepřového masa
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 mrkev
  • 50 g celeru
  • 2 stroužky česneku
  • 1 cibuli
  • 70 g rajčatového protlaku
  • 50 g cherry rajčátek
  • trocha rozmarýnu
  • trocha tymiánu
  • sůl
  • pepř
  • lžičku cukru
  • 2 lžíce balzamiko ( krém )
  • špetku chilli
  • 1 lžíce parmazánu
  • (nebo použijte hotovou směs na Boloňské špagety)

Postup:

  1. Špagetovou dýni můžeme vařit nebo péct celou ale trvá to asi 1 hod a musí se napíchat.
  2. Rozpůlenou dýni můžeme uvařit v mikrovknce.
  3. Zbavenou semínek vložíme dýni řeznou stranou dolů do nádoby na vaření v mikrovlnce, přidáme 100 ml vody a dáme vařit podle velikosti na 8-10-12 minut na 800.W.
  4. Pozor musíme hlídat, aby se nerozvařila ale z málo uvařené nejdou vlákna oddělovat.
  5. V mlýnku na maso umeleme maso a všechnu zeleninu.
  6. Vše dáme na pánev do rozpáleného olivového oleje a orestujeme, přidáme protlak a všechno koření ( místo čerstvého rozmarýnu, lze použít sušený rozdrcený v hmoždíři).
  7. Je-li směs moc hustá přidáme trochu vývaru nebo vody a krátce povaříme
  8. Z uvařené dýně vidličkou vyndáme vnitřek ( špagety) a nahoru dáme masovou směs.
  9. Podáváme posypané parmazánem.
  10. Směs můžeme použít na zapékaný lilek nebo cukety, na tousty i na těstoviny. V lednici vydrží 3 dny.

Ohodnoťte recept

Chutnalo vám?

Další zajímavá videa

DALŠÍ RECEPTY

Storno
Přidat
Copyright © 2017-2020 www.sikovnykuchar.cz Všechna práva vyhrazena.