Kotlety s houbami

marus
Průměrné hodnocení:
Vaše hodnocení:
Počet porcí: 3
Příprava: 15 minut
Vaření: 20 minut
z hub nemusí být jen smaženice

Složení porce

hodnoty jsou pouze orientační
energie
3576 KJ
bílkovina
63 g
tuky
50 g
vláknina
47 g
sacharidy
39 g
nasycené mastné kyseliny
16 g
mononenasycené mastné kyseliny
3 g
cukry
2 g
polynenasycené mastné kyseliny
1 g
sůl
1 g
sodík
149 mg
draslík
94 mg
vápník
71 mg
fosfor
69 mg
hořčík
33 mg
cholesterol
23 mg
železo
2 mg
mangan
1 mg

Ingredience

  • 500 g vepřového ( kotleta bez kosti)
  • 250 g čerstvých hub
  • 100 g cibule
  • 50 g slaniny
  • 2 lžíce sádla
  • 1 lžíce rajčatového protlaku
  • 1 lžička sladké papriky
  • drcený kmín
  • pepř
  • sůl

Postup:

  1. Houby důkladně očistíme a nakrájíme na plátky.
  2. Z masa nakrájíme na 3 kotlety, kterým několikrát nařízneme okraj, naklepeme je, osolíme a opepříme.
  3. Na rozpálenou pánev dáme sádlo a kotlety upečeme z obou stran.
  4. Měkké kotlety vyndáme stranou a uchováme v teple.
  5. Do pánve na zbytek výpeku přidáme nakrájenou slaninu a dáme zpěnit jemně nasekanou cibuli.
  6. Přisypeme papriku, kmín, promícháme, vložíme houby a osolíme.
  7. Dusíme ve vlastní šťávě dokud houby nezměknou ale podle potřeby můžeme malinko podlít vývarem a přimícháme protlak.
  8. Kotlety obložené houbovou směsí podáváme nejlépe s chlebem.

Ohodnoťte recept

Chutnalo vám?

Další zajímavá videa

DALŠÍ RECEPTY

Storno
Přidat
Copyright © 2017-2020 www.sikovnykuchar.cz Všechna práva vyhrazena.