Salát s pečenou červenou řepou

marus
Vaše hodnocení:
Počet porcí: 4
Příprava: 10 minut
Vaření: 45 minut
salátů nikdy není dost

Složení porce

hodnoty jsou pouze orientační
energie
2049 KJ
sacharidy
39 g
tuky
31 g
mononenasycené mastné kyseliny
19 g
bílkovina
9 g
cukry
8 g
vláknina
6 g
nasycené mastné kyseliny
4 g
polynenasycené mastné kyseliny
3 g
draslík
300 mg
fosfor
109 mg
vápník
95 mg
sodík
89 mg
hořčík
65 mg
železo
3 mg
mangan
1 mg

Ingredience

  • 2 ks menší červené řepy
  • 1 fenykl
  • 1 pomeranč
  • 150 g guinoy
  • 100 g kozího sýru
  • 50 g mandlí
  • 7 lžic olivového oleje
  • 1 lžíce medu
  • 3 lžíce balzamikovýho octa
  • čerstvý tymián
  • sůl
  • pepř

Postup:

  1. Červené řepy omyjeme, oloupeme a nakrájíme na malé hranolky.
  2. Rozdělíme je na dvě hromádky, které rozložíme každou zvlášť na čtverec alobalu.
  3. Řepu osolíme, opepříme a každou hromádku polijeme 1 lžící olivového oleje a 1 lžící balzamika, přidáme snítku tymiánu a zabalíme .
  4. Dáme do trouby vyhřáté na 200° C a pečeme cca 40-45 minut.
  5. Než se řepa upeče připravíme ostatní.
  6. Do vroucí vody nasypeme quinou, vaříme 15 minut, slijeme přes sítko a propláchneme studenou vodou.
  7. Spaříme a sloupneme mandle.
  8. Fenykl nakrájíme nebo nastrouháme na mandolíně a pomeranč oloupeme a vyfiletujeme.
  9. Smícháme zbylých 5 lžic oleje, lžíci balzamika, přidáme med, sůl, pepř a malou metličkou promícháme zálivku.
  10. Všechny připravené ingredience spolu s upečenou řepou a kozím sýrem rozdělíme na 4 talíře nebo misky, přidáme zálivku.
  11. Posypeme přepůlenými nebo posekanými mandlemi.

Ohodnoťte recept

Chutnalo vám?

Další zajímavá videa

DALŠÍ RECEPTY

Storno
Přidat
Copyright © 2017-2020 www.sikovnykuchar.cz Všechna práva vyhrazena.